Türkiye'nin dört bir yanından gelen 121 sporcu, Para Yüzme Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası ve Deaf Yüzme Bireysel Yaz Şampiyonası kapsamında madalya kürsüsüne çıkmak için Çorum'da bir araya geldi. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen şampiyonalar, 6 Ağustos itibarıyla başladı.
Kapsayıcı sporun büyük buluşması
Ülke genelindeki farklı şehirlerden toplam 44 kulübün katılım gösterdiği dev organizasyon, spor camiasında kapsayıcılık adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Sporcular, şampiyonluk hedeflerine ulaşmak adına 9 Ağustos tarihine kadar sürecek olan müsabakalarda ter dökecek.
Federasyonun 2026 yılı faaliyet takviminde yer alan bu iki şampiyona, dört gün boyunca devam edecek. Çorum'daki tesislerde gerçekleşecek olan organizasyon süresince yüzücüler, kürsüde yer alabilmek ve derece elde etmek için kıyasıya bir mücadele sergileyecek.