Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor Basketbol, 2026-2027 sezonu hazırlıkları kapsamında kadrosuna 5 oyuncu dahil etti. Yeşil-beyazlı takım; Buğra Çal, Loic Schwartz, Javon Freeman-Liberty, Brandon Taylor ve daha önce de formayı giyen Ömer Can İlyasoğlu ile sözleşme imzaladı.
Yeni sezon için 5 takviye
Son 2 sezonda Glint Manisa Basket'te oynayan 22 yaşındaki uzun forvet Buğra Çal, son 4 sezonunu Fransa LNB Élite takımlarından Saint-Quentin'de geçiren Belçikalı şutör gard Loic Schwartz ile kariyerinde Toronto Raptors forması da bulunan 26 yaşındaki Amerikalı gard Javon Freeman-Liberty, yeni sezonda Bursaspor Basketbol adına mücadele edecek.

Amerikalı oyun kurucu Brandon Taylor ise geçen sezona EuroLeague ekiplerinden Virtus Bologna'da başladıktan sonra sezonu Yunanistan temsilcisi Panionios'ta tamamladı. Bursaspor Basketbol ayrıca 2020-2021 sezonunda da takımda yer alan, geçen sezon Yukatel Merkezefendi Belediyesi forması giyen 25 yaşındaki oyun kurucu Ömer Can İlyasoğlu'nu yeniden kadrosuna kattı.