Beşiktaş, Süper Lig'in ilk haftasında Tüpraş Stadyumu'nda konuk ettiği Eyüpspor'u 1-0 mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golü 25'inci dakikada Cerny attı. Saat 21.30'da başlayan karşılaşmayı Oğuzhan Çakır yönetirken, yardımcılıklarını Anıl Usta ile Hüseyin Aylak yaptı.
Cerny ilk yarıda skoru belirledi
Mücadeleye topa daha fazla sahip olarak başlayan Beşiktaş, Rıdvan Yılmaz ve Orkun Kökçü'nün şutlarıyla gol aradı. Ev sahibi ekip, 25'inci dakikada Olaitan'ın aşırtma pasında savunma arkasına sarkan Cerny'nin sağ çaprazdan gelişine yaptığı vuruşla öne geçti. İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Eyüpspor 10 kişi kaldı
İkinci yarıda da etkili başlayan Beşiktaş, 51'inci dakikada Cerny'nin ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta gole yaklaştı; top yan direkten oyun alanına döndü. Eyüpspor'da Costa, 68'inci dakikada Oh'a yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kalan bölümde gol olmayınca Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da karşılaşmayı tribünden takip etti. Montella, saat 19.00'da başlayan İstanbul Başakşehir FK-Kocaelispor maçını izledikten sonra Beşiktaş-Eyüpspor mücadelesini de tribünden seyretti.