Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Trakya turnesine çıktı. Edirne Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda kongre üyeleri ve taraftarlarla buluşan Yıldırım, camianın kaybolan birlik ve beraberlik ruhunu yeniden tesis edeceklerini ifade etti. Fenerbahçe'nin kendisi için çok büyük bir değer taşıdığını ve kulübün menfaatleri uğruna canını bile vermeye hazır olduğunu dile getiren Yıldırım, dirayetli bir yönetim ve kenetlenmiş bir taraftar kitlesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını vurguladı.
"FETÖ, Fenerbahçe'nin 6-7 şampiyonluğuna engel oldu"
Kulübe her yıl 1 milyar dolar gelir sağlayacak dev bir proje üzerinde çalıştıklarını müjdeleyen Aziz Yıldırım, geçmiş dönemde yaşanan şampiyonluk kayıplarına dair çarpıcı ithamlarda bulundu. Sarı-lacivertli ekibin 2011 yılından 2026 yılına kadar geçen süreçte en az 6-7 kez daha şampiyonluk kupasını müzesine götürebileceğini ancak bunun Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle mümkün olmadığını savundu. FETÖ'nün sadece futboldaki bir "yapı" olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "FETÖ devleti ele geçirmeye çalışıyordu. Eğer o dönem halk sokağa çıkıp bu tehlikeyi önlemeseydi çok daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik" dedi.
Otobüs kurşunlama dosyası Adalet Bakanlığında yeniden açıldı
Taraftarların sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, 4 Nisan 2015'te Rizespor maçı dönüşü yaşanan Fenerbahçe takım otobüsüne yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili de önemli bir gelişmeyi aktardı. Dosyanın faili meçhul kalmasının büyük bir tehlike arz ettiğini belirten Yıldırım, "Adalet Bakanlığı bünyesinde bir kurul oluşturuldu ve bu kurşunlama hadisesi dosyasını yeniden açtılar. İncelemeler derinlemesine başladı. Yakın zamanda konuya ilişkin resmi açıklamaların geleceğine inanıyorum. Faillerin en kısa sürede adaletin önüne çıkarılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Transfer müjdesi: İki santrfor alıyoruz
Yeni sezon kadro planlaması ve transfer stratejisine değinen başkan adayı, taraftarlara güçlü bir kadro vaadinde bulundu. Takımdaki eksikleri hızla kapatacaklarını ifade eden Yıldırım, "Güçlü bir organizasyon kuruyoruz. Bu doğrultuda iki santrfor transfer edeceğiz, bunlardan biri yerli bir isim de olabilir. Gerekli görülen diğer bölgelere de yapacağımız takviyelerle şampiyonluğa yürüyen bir kadro oluşturacağız. Gelecek nesillerin Fenerbahçeli kalması için bu sene sokağa çıkıp bayrak sallayacağımız o şampiyonluğu kazanmak zorundayız" dedi. Genç futbolcu Sidiki Cherif hakkındaki tartışmalara da değinen Yıldırım, oyuncunun kalitesini değil sadece bonservis bedelini sorguladığını, Cherif'in birkaç yıl içinde çok iyi bir oyuncuya dönüşeceğine inandığını sözlerine ekledi.
Lüleburgaz'da meşaleli ve coşkulu karşılama
Edirne'deki temaslarının ardından Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine geçen Aziz Yıldırım, burada sarı-lacivertli taraftarlar tarafından meşaleler ve tezahüratlarla karşılandı. Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu önünde toplanan yoğun kalabalıkla selamlaşan Yıldırım, kongre üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı ve seçim süreci için destek istedi. Özellikle genç taraftarların yoğun ilgi gösterdiği program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.