İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0754 %0.17
51,2133 %0.04
7.301,96 % 1,68
68.520,00 %-3.577
Muhalif. SPOR Avrupa Süper Ligi projesinde son kulüp Real Madrid de geri adım attı

Avrupa Süper Ligi projesinde son kulüp Real Madrid de geri adım attı

Barcelona’dan sonra Real Madrid de Avrupa Süper Ligi projesinden çekildi. UEFA ve EFC ile yapılan anlaşma, projenin hukuki sürecini de sona erdirecek.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Avrupa Süper Ligi projesinde son direnen kulüp Real Madrid de geri adım attı. Barcelona'nın projeden çekilmesinin ardından Real Madrid, UEFA ve Avrupa Futbol Kulüpleri Birliği (EFC) ile prensipte anlaşmaya vardı.

Anlaşmanın detayları

Real Madrid tarafından yapılan açıklamada, "Avrupa futbolunun çıkarları doğrultusunda" yürütülen görüşmeler sonucunda UEFA, EFC ve kulüp arasında prensipte bir anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, anlaşmanın sportif liyakat ilkesine saygı, kulüplerin sürdürülebilirliği ve teknolojiyle taraftar deneyiminin geliştirilmesi gibi konuları kapsadığı vurgulandı.

Bu prensip anlaşmasının, nihai anlaşma yürürlüğe girdiğinde Avrupa Süper Ligi ile ilgili hukuki ihtilafların çözümüne de hizmet edeceği belirtildi.

Projeden çekilen diğer kulüpler

2023 yılında Juventus’un ayrılmasıyla projede sadece Barcelona ve Real Madrid kalmıştı. Barcelona, 7 Şubat 2026’da projeden çekilmişti. Önceden ise Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, Milan ve Inter kulüpleri projeden ayrılmıştı.

Sonuç olarak, Avrupa Süper Ligi projesi şimdilik tamamen durma noktasına geldi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız