İstanbul
Az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1839 %0.13
50,5996 %-0.73
7.163,19 % -0,60
71.143,72 %1.823
Muhalif. SPOR Uluslararası MeisKaş Yüzme Yarışı yapıldı

Uluslararası MeisKaş Yüzme Yarışı yapıldı

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) Yunanistan'ın Meis Adası'yla Antalya'nın Kaş ilçesi arasında 7,1 kilometrelik yüzme yarışı düzenlendi.

Kaş Belediyesince bu yıl 23'üncüsü düzenlen Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Uluslararası MeisKaş Yüzme Yarışı gerçekleştirildi.

"2 ülke 1 yarış" sloganıyla bu yıl 16'ncısı düzenlenen yarışta, 8 ülkeden 125 sporcu katıldı.

Yarışa katılan sporcular sabah saatlerinde teknelerle Kaş'tan yarışın başlama noktası Meis Adası'na götürüldü. Buradaki hazırlıkların ardından saat 09.00'da başlayan yarışta, sporcular 7,1 kilometrelik zorlu açık su yüzme yarışında kulaç attı.

Deniz güvenliğini Sahil Güvenlik ekiplerinin aldığı yarışta, sporculara tekneler eşlik etti.

Yarışta, 1 saat 44 dakika 3 saniyelik dereceyle Emrah Bekir Gemicioğlu birinci oldu. Alper Gezmiş 1 saat 52 dakika 16 saniyeyle ile ikinci, Orkun Özen ise 2 saat 3 dakika 16 saniyeyle üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda ise Seda Banlı 2 saat 21 dakika 49 saniyeyle yarışı birinci sırada tamamladı.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışın startını, adadan Meis Belediye Başkanı ile verdiklerini söyledi.

Kaş ile Meis arasında yıllardır devam eden bir dostluk bulunduğuna dikkati çeken Ulutaş, "Meis ve Kaş olarak iş birliğini, dostluğu ve ilişkileri geliştiriyoruz. Bu dostluk ve ilişkilerin ülkelere de yayılması lazım." diye konuştu.

Ulutaş, yarışmacıların dünyanın en güzel parkurlarından birinde, tertemiz ve masmavi deniz ortamında mücadele ettiğini kaydetti.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız