İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1960 %0.15
50,7129 %-0.45
7.258,01 % 0,72
72.406,79 %2.878
Muhalif. SPOR Milli cimnastikçi Savranbaşı, Avrupa’da madalya kazanma hedefinde

Milli cimnastikçi Savranbaşı, Avrupa’da madalya kazanma hedefinde

Mersin’de Artistik Cimnastik Kadın Milli Takımı ile kampa giren Nazlı Savranbaşı: ”Avrupa’da madalya kazanırsam devamının çok güzel şekilde geleceğine inanıyorum”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

MERSİN (AA) SERKAN AVCI Milli sporcu Nazlı Savranbaşı, 1114 Ağustos'ta Almanya'da düzenlenecek 2022 Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Henüz 4 yaşında cimnastiğe başlayan, profesyonelliğe adım attıktan sonra Türkiye'yi çeşitli uluslararası organizasyonlarda temsil eden 18 yaşındaki Nazlı, geçen yıl Japonya'da düzenlenen Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda tecrübe kazandı.

Olimpiyata madalyasız veda eden Nazlı, yeni organizasyonlar için hazırlıklarını Artistik Cimnastik Kadın Milli Takımı ile girdiği Mersin kampında sürdürüyor.

Milli sporcu, Almanya'nın Münih kentinde 1114 Ağustos'ta yapılacak Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda madalya kazanmayı amaçlıyor.


Nazlı: "Kendimi geliştirmeye devam ediyorum"


Nazlı Savranbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrası yaşadığı sakatlık sürecinin ardından iyileştiğini söyledi.

Yeniden çalışmalara başladığını belirten genç cimnastikçi, "Şimdi yeni hedefler ve yarışmalar var. Takım arkadaşlarımla kamptayız. Sıkı bir şekilde yarışmalara hazırlanıyoruz. Organizasyonları sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Nazlı, cimnastikte elde edilen başarıların tesadüf olmadığına dikkati çekerek, her geçen gün daha büyük hedeflerle odaklandıklarını vurguladı.

Almanya'da gerçekleştirilecek 2022 Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nın kariyeri açısından çok önemli olduğunu aktaran milli sporcu, şunları kaydetti:

"Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Takım halinde iyi bir performans göstermemiz gerekiyor çünkü olimpiyatların ön elemesi gibi bir şey. Bu nedenle iyice yoğunlaştık. Hedeflerimiz var. Herkes Avrupa'da madalya kazanmak istiyor. Benim hedefim ilk 24'e oynamak. Asimetrik paralelde finale çıkarak madalya kazanmak istiyorum. Asimetrik paralelde iyi olduğumu düşünüyorum. Her geçen gün kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Belki önümde uzun bir süreç var ama pes etmiyorum. Her yarışmamdan ders çıkartıp bir sonraki yarışmada o hataları yapmamaya çalışıyorum. İnanıyorum ki bir gün çok güzel sonuçlar beni bekliyor olacak. Olimpiyatlara katılmak 56 yıldır hayalini kurduğum bir şeydi ve gerçekleşti. Aynı şekilde Avrupa'da madalya kazanmak da öyle. Kendimi bildim bileli hedeflerim arasında yer alıyor. Avrupa'da madalya kazanırsam devamının çok güzel şekilde geleceğine inanıyorum."

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız