İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.584,02 %-1.607
Muhalif. SPOR Kahramanmaraş’ta 40. Göksun Karakucak Güreş Festivali düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 40. Göksun Karakucak Güreş Festivali düzenlendi

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 3 dk

KAHRAMANMARAŞ (AA) Kahramanmaraş'ta Göksun Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından 40. Göksun Karakucak Güreş Festivali düzenlendi.

Alparslan Türkeş Mesire Alanı Çim Saha'da minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde düzenlenen müsabakalara Gürcistan, İran, Bulgaristan ile Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 1017 sporcu katıldı.

Cazgırların sunumlarıyla renk kattığı şampiyonada minikler kategorisi 2530 kiloda Muhammet Gülhan, 35 kiloda İbrahim Kıvrak, 40 kiloda Muhsin Alp Kıvrak, 45 kiloda Efe Kaan Sucu, 50 kiloda Ali Dereli ve 55 kiloda Enes Kavlu birinci oldu.

Yıldızlar kategorisinde 50 kiloda Zeynel Abidin, 60 kiloda Abdulsamet Timur, 65 kiloda Sefa Yıldırım, 70 kiloda Ferhat Yiğit, 75 kiloda Fatih Özgen, 80 kiloda Batuhan Karabulut ve 85100 kiloda İbrahim Benekli ilk sırayı elde etti.

Büyükler kategorisinde ise 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Şaban Kızıltaş, 65 kiloda Hamza Zopalı, 70 kiloda Mehmet Söyler, 75 kiloda Selahattin Kılıçsallayan, 80 kiloda Nuri Temur, 85 kiloda Musa Gürbüz ve 90 kiloda Arif Özen şampiyon olmayı başardı.

Çekişmeli geçen mücadelelerin ardından finalde rakibi Samet Özarslan'ı yenen Rıza Yıldırım da başpehlivan oldu.

Müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile katılımcılar tarafından verildi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, törende yaptığı konuşmada, festivalin yüksek izleyici ve sporcu katılımıyla gerçekleştiğini belirtti.

Son zamanlarda geleneksel güreşlere vatandaşlardan ciddi destek olduğunu, bunun da kendilerini sevindirdiğini dile getiren Hopur, şunları kaydetti:

"Bugün Kırkpınar'dan sonra çok katılımın olduğu Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 40'ıncısı yapılan Karakucak Güreş Festivali oldu. 1017 kişiyle rekor bir katılım oldu. Yurt dışından katılımlar da var. İnşallah geleneksel güreşlerimiz daha iyi yerlere doğru gidiyor. Gitmesi için biz de teknik olarak federasyon olarak tüm ekibimizle güreş organizasyonu yapan belediyeler ve kurumlar olsun beraber hizmet vermekteyiz. İnşallah gençliğimizi sosyal medya tuzağından kurtarıp spora çekip sporun içinde de geleneksel şalvar, aba, karakucak güreşlerimizle tanıştırıp daha iyi yapılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden geleni yapacağız. 1017 rakamı gerçekten çok güzel bir rakam. Keşke 1071 olsaydı da daha çok tevafuk olurdu."

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da Göksun Karakucak Güreş Festivali'nin 40'ıncısını yoğun katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

İlçenin güreşe meyilli bir kent olduğunu ifade eden Aydın, karakucak güreşinin ata yadigarı bir spor olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız