İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,1904 %0.15
50,6934 %-0.49
7.228,10 % 0,30
72.513,42 %3.005
Muhalif. SPOR Bisiklet Milli Takımı, Akdeniz Oyunları’na Erciyes’teki zorlu parkurda hazırlanıyor

Bisiklet Milli Takımı, Akdeniz Oyunları’na Erciyes’teki zorlu parkurda hazırlanıyor

Milli Takımlar Başantrenörü Branko Filip: ”Yükseklik kampı için yolları kaliteli ve çeşitliliği çok. Yurt dışında da bazı bisiklet kampları var, ben Erciyes’i oralara benzetiyorum. Burada kamp yapmaktan mutluyum” ”Akdeniz Oyunları’nda güçlü takımlarla mücadele edeceğiz. Fransa, İtalya ve Slovenya gibi ülkelerin olduğu bir müsabakaya katılacağız. Madalya almak buradaki en büyük hedeflerimizden bir tanesi”

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

KAYSERİ (AA) HAKAN CAN ŞAHİN Bisiklet Milli Takımı, 19. Akdeniz Oyunları hazırlıklarını Kayseri'de sürdürüyor.

Türkiye Bisiklet Milli Takımı, Erciyes Dağı'ndaki zorlu parkurda yaptığı hazırlıklarla oyunlarda madalya almaya çalışacak.

Milli Takımlar Başantrenörü Branko Filip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Haziran6 Temmuz tarihleri arasında Cezayir'in Oran kentinde yapılacak 19. Akdeniz Oyunları için başlattıkları yükseklik kampının, sporcuların özverili çalışmalarıyla devam ettiğini söyledi.

Erciyes Dağı'nın antrenmanlar için Türkiye'deki en iyi tercihlerden biri olduğunu vurgulayan Filip, "Yükseklik kampı için yolları kaliteli ve çeşitliliği çok. Yurt dışında da bazı bisiklet kampları var, ben Erciyes'i oralara benzetiyorum. Burada kamp yapmaktan mutluyum." dedi.

Yüksek rakıma adapte olmak için belli bir zaman gerektiğine dikkati çeken Filip, "Bu nedenle geldiğimiz ilk 3 gün hafif antrenman yaptık. Şu anda ise daha uzun ve güce dayalı antrenmanlar yapıyoruz. Günlük antrenmanlarımız yaklaşık 100 kilometre ile sınırlı ve 3 saat sürüyor. Develi tarafında da inçık antrenmanları yapıyoruz. Bu tamamen güce dayalı bir antrenman." diye konuştu.


Hedef madalya

Yol Bisikleti Büyük Erkekler Milli Takımı ve 23 Yaş Altı Erkekler Milli Takımı'ndan 9 sporcunun bulunduğu kampın, 8 Haziran'da tamamlanacağını belirten Filip, "Akdeniz Oyunları'nda güçlü takımlarla mücadele edeceğiz. Fransa, İtalya ve Slovenya gibi ülkelerin olduğu bir müsabakaya katılacağız. Madalya almak buradaki en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Zamana karşı yarışta Ahmet Örken'den yana şansımızı deneyeceğiz. Yol yarışında da Onur Balkan ile ilgili bir çalışmamız var." ifadelerini kullandı.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan milli sporcu Ahmet Örken ise Erciyes Dağı'nda kamp yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Antrenmanların çok verimli geçtiğini anlatan Örken, "Daha önce İspanya'da yapılan Akdeniz Oyunları'nda beşinci olmuştum. Aradaki zaman farkı çok azdı, podyuma çok yakındım ama olmadı. Şimdi ise Cezayir'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nda inşallah ülkemize madalyayı getirip, şanlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Aksoy antrenörlüğünde çalışmalarını sürdüren milli takımda Ahmet Örken'in yanı sıra Burak Abay, Ferit Can Şamlı, Oğuzhan Tiryaki, Ali İhsan Eğin, Samet Bulut, Doğukan Arıkan, Batuhan Özgür ve Onur Balkan da yer alıyor.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız