İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.450,00 %-1.205
Muhalif. SPOR 21 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Açık Alan Hokey Şampiyonası C3

21 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Açık Alan Hokey Şampiyonası C3

Finalde Litvanya’yı 20 mağlup eden Türkiye, üst lige yükseldi

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) 21 Yaş Altı Kadın Milli Hokey Takımı, Avrupa Şampiyonası C3'teki final maçında Litvanya'yı 20 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

21 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Açık Alan Hokey Şampiyonası C3, Türkiye'nin yanı sıra Litvanya ve İsviçre'nin katılımıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erdi.

Turnuvada mücadele eden milli takım, şampiyonanın son maçında Litvanya ile karşılaştı. Ayyıldızlı ekip, Ceyda Korkmaz ve Rabia Uysal'ın birer golüyle rakibini 20 mağlup etti.

Şampiyonayı ilk sırada tamamlayan Türkiye bir üst lige yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen törenle takımlara kupa ve madalyaları federasyon yetkilileri tarafından verildi.

Tören sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan 21 Yaş Altı Kadın Milli Hokey Takımı’nın antrenörü Yasin Yükseler, 23 aylık kamp süreciyle şampiyonaya ciddi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Elde ettikleri başarıyla hedeflerine ulaştıklarını belirten Yükseler, "Türkiye'nin yerinin burası olmadığını düşünüyorduk. Daha yukarılarda olmayı hedefliyorduk. Bunu başardık. Şimdi Avrupa'nın 100 yıllık geçmişi olan ülkelerle mücadele edeceğiz. Diğer branşlarda olduğu gibi ülkemizi en iyi şekilde uluslararası arenada tanıtacağız. Bundan sonraki süreçte İrlanda'da Dünya Kupası elemeleri olacak. Bu takımın yarısı orada olacak ve başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

Türkiye'nin hokeyde yeni ve gelişen bir ülke olduğunu kaydeden Yükseler, "Çok yetenekli oyuncularımız var. Onlara destek olalım ve uzun vadeli planlar sunalım. Yukarılarda çok güzel işler yapacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız