FIFA, ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Turnuva boyunca maçlara ilişkin analiz, veri ve görsellerin anlık olarak paylaşılacağı açıklandı.
Teknik Çalışma Grubu maçları anlık analiz edecek
FIFA tarafından oluşturulan Teknik Çalışma Grubu (TSG), turnuvadaki 104 maçın tamamına ilişkin kapsamlı ve derinlemesine analizler sunacak. Ekip, hazırladığı bilgi ve görselleri turnuva boyunca erişime açık şekilde paylaşacak.
Grubun başında FIFA Küresel Futbol Geliştirme Başkanı Arsène Wenger yer alırken, ekibin içinde Otto Addo, Tobin Heath, Jürgen Klinsmann, Gilberto Silva, Pablo Zabaleta gibi birçok eski futbolcu ve teknik isim bulunuyor.
Analizler farklı merkezlerden yürütülecek
TSG’nin çalışmaları Miami ve Dallas’taki merkezlerden yürütülürken, Manchester’daki ekip de uzaktan veri analizi ve performans değerlendirmesi yapacak.
FIFA, bu sistemle birlikte turnuva tarihinde ilk kez taraftarlara canlı ve sürekli veri akışı sunulacağını belirtti.