A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur ilk maçında Litvanya'yı 28 sayı farkla, 94-66 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Takımların ilk tur maç sonuçlarını taşıdığı bu aşamada üst üste 7. galibiyetini alan ay-yıldızlılar kusursuz gidişatını sürdürürken, Litvanya gruptaki 4. yenilgisini aldı.
Mücadeleye fırtına gibi giren A Milli Takım, Cedi Osman ve Adem Bona'nın skorer oyunuyla 8-0'lık bir seri yakalayarak Litvanya'ya erken bir mola aldırdı. Molanın ardından boyalı alandaki hakimiyetini koruyan ve hücumda ritmini artıran milliler, ilk periyodu 27-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte farkı giderek açan Türkiye, 16. dakikada Kaptan Cedi Osman'ın serbest atışlarıyla skoru 46-22'ye getirerek 24 sayılık farkı yakaladı. Litvanya savunmasının çaresiz kaldığı ilk yarı, Erkan Yılmaz'ın son saniye üçlüğüyle 55-34'lük skorla lehimize sonuçlandı.

İkinci yarıda fark 28 sayıya kadar çıktı
Karşılaşmanın ikinci yarısında da tempolu oyununu sürdüren ve taraftar desteğiyle savunma direncini üst düzeyde tutan Türkiye, üçüncü çeyreğini 75-47 önde kapattığı karşılaşmayı 94-66'lık net bir skorla tamamladı.
Öte yandan, karşılaşmanın henüz ilk çeyreğinde talihsiz bir sakatlık yaşayan milli basketbolcu Ercan Osmani'nin burnunda kırık şüphesi bulunduğu ve tetkikler için derhal hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Kaptan Cedi Osman'dan 200. maç gururu
A Milli Takım Kaptanı Cedi Osman, Litvanya karşılaşmasıyla birlikte ay-yıldızlı forma altında 200 resmi maç barajını aşarak tarihi bir kilometre taşına imza attı. Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'ndeki müsabaka öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Harun Erdenay, tecrübeli oyuncuya Türk basketboluna yaptığı üstün katkılardan dolayı "200" sırt numaralı özel bir anı forması takdim etti.
Protokolden ve basketbolseverlerden yoğun destek
Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'ni (BGM) tıklım tıklım dolduran basketbolseverler, tezahürat ve marşlarla 40 dakika boyunca millilere büyük bir coşkuyla destek verdi. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte takip etti. Protokol tribününde ayrıca Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Bursa Milletvekili Mustafa Varank da yer aldı.
Mücadeleyi takip edenler arasında Türk ve dünya basketbolunun tanınan simaları da vardı. NBA ile FIBA'nın ortaklığında hayata geçirilen "Basketball Without Borders" kampı dolayısıyla İstanbul'da bulunan eski Fenerbahçeli basketbolcu Ekpe Udoh ile Avrupa basketbolunun efsanevi ismi Vlade Divac, karşılaşmayı tribünden izleyen özel konuklar arasındaydı.
Sıradaki durak Reykjavik
FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu'ndaki ikinci mücadelesinde A Milli Erkek Basketbol Takımı, 31 Ağustos Pazartesi günü deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Başkent Reykjavik'te yer alan Laugardalshöll Spor Salonu'nda oynanacak mücadele TSİ 22.30'da başlayacak.
MAÇ MERKEZİ
Salon: Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi
Hakemler: Wojciech Liszka (Polonya), Fernando Calatrava (İspanya), Josip Jurcevic (Hırvatistan)
Türkiye: Şehmus Hazer 10, Malachi Flynn 8, Cedi Osman 22, Ercan Osmani, Adem Bona 6, Yiğitcan Saybir 6, Onuralp Bitim 8, Furkan Korkmaz 6, Erkan Yılmaz 6, Kenan Sipahi 2, Ömer Faruk Yurtseven 17, Sertaç Şanlı 3
Litvanya: Stenionis 5, Radzevicius 1, Tubelis 7, Jogela 10, Blazevic 9, Furmanavicius, Olisevicius 11, Motiejunas 6, Zemaitis 4, Marciulionis 10, Kacinas 3
Periyotlar:
Periyot: 27-13
Devre: 55-34
Periyot: 75-47
Maç Sonucu: 94-66