İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5308 %0.07
49,5967 %0
5.768,79 % 0,27
91.837,82 %-1.655
Ara
Muhalif. OTOMOBİL Türkiye'nin en çok satan otomobilinin üretimi daha da yapılmayacak

Türkiye'nin en çok satan otomobilinin üretimi daha da yapılmayacak

Tofaş CEO'su Cengiz Elordu, Türkiye'de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Fiat Egea Sedan'ın üretiminin 2026'nın haziran ayında sona ereceğini duyurdu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Tofaş CEO'su Cengiz Elordu, CNBC-e'de katıldığı canlı yayında gazeteci Emre Özpeynirci'nin sorularını yanıtladı.

Otomotiv sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Elordu, 2024 yılında Türkiye'nin en çok satılan otomobil modeli olan ve halihazırda Türkiye'deki en uygun fiyatlı otomobil unvanını elinde bulunduran Fiat Egea Sedan'ın üretimine son verileceğini açıkladı.

Fiat Egea Sedan

"Boşalacak üretim kontenjanını da yeni bir model ile doldurmak istiyoruz"
2015 yılından itibaren 700 binin üzerinde Egea modeli araç sattıklarını belirten Elordu, müşteri alışkanlıklarının sedan modellerden SUV araçlara kaymaya başladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Egea üretimine ilişkin kararımızı yakın zamanda alacağız. Üretimin uzatmasına yönelik bir karar alırsak da kararımız en fazla 6 aylık olacak. Egea üretiminden boşalacak üretim kontenjanını da yeni bir model ile doldurmak istiyoruz.

Bu kararı alırken tabii ki müşteri tercihini de okumak lazım. Müşteriler yavaş yavaş sedan modellerden SUV tarafına yönelmiş durumda. Egea'nın başarısı zaten ürünün doğru seçilmesinden kaynaklanan bir şey. Biz de Egea'nın yatırım kararını alırken bu kadar başarılı olacağını tahmin etmedik. 2015 yılından bugüne kadar yaklaşık 10 yılda 700 bin araç sattık. Bu çok büyük bir rakam çünkü toplam üretim 1 milyon 350 bin seviyesinde. Bu aslında doğru ürünü doğru fiyata ürettiğiniz zaman başarılı olabildiğinizi gösteriyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *