İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6713 %0.22
52,4313 %0.39
6.857,04 % 0,39
72.471,05 %2.499
Muhalif. OTOMOBİL Porsche satışları 2026’nın ilk çeyreğinde yüzde 15 geriledi

Porsche satışları 2026’nın ilk çeyreğinde yüzde 15 geriledi

Porsche’nin küresel araç teslimatları, Çin ve ABD’de azalan talep nedeniyle 2026’nın ilk çeyreğinde yüzde 15 geriledi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Alman otomotiv devi Porsche, 2026 yılının ilk çeyreğine ilişkin araç teslimat verilerini açıkladı. Şirketin küresel teslimatları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azalarak 60 bin 991 adede geriledi.

Çin pazarında sert düşüş

Dünyanın en büyük otomobil pazarlarından biri olan Çin’de, yerel üreticilerin teknoloji ve fiyat avantajı sunan rekabeti Porsche’yi olumsuz etkiledi. Bu pazarda teslimatlar yüzde 21 düşüşle 7 bin 519’a geriledi.

ABD’de teşviklerin etkisi hissedildi

Kuzey Amerika’da da benzer bir tablo yaşandı. Özellikle ABD’de elektrikli araçlara yönelik vergi teşviklerinin sona ermesi, satışların yüzde 10 düşmesine neden oldu.

Avrupa’da genel gerileme

Avrupa genelinde teslimatlar yüzde 18 azaldı. Ancak markanın ana pazarı olan Almanya’da yüzde 4’lük artış kaydedilerek pozitif ayrışma yaşandı.

Elektrikli stratejide değişim

Elektrikli araç talebindeki yavaşlama nedeniyle Porsche, geçtiğimiz yıl strateji değişikliğine giderek içten yanmalı motorlara yeniden ağırlık verdi. Bu dönüşüm kapsamında bazı elektrikli modellerin lansmanları ertelendi.

Bu stratejik değişimin şirkete yaklaşık 1,8 milyar avro maliyet oluşturduğu belirtildi.

911 modeli güçlü kalmaya devam ediyor

Porsche AG Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Matthias Becker, teslimatlardaki düşüşte üretimi durdurulan 718 modelleri ve elektrikli Macan’ın yüksek baz etkisinin rol oynadığını ifade etti.

Becker, 911 modeline olan güçlü talebin markanın temel gücünü koruduğunu vurgulayarak, genel performansın beklentilerle uyumlu olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız