İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,0751 %0.04
53,0172 %0.22
6.656,24 % 0,00
77.062,92 %0.38
Muhalif. MAGAZİN Gonca Vuslateri’nden dadı sistemi eleştirisi: “Travmalar yaşayan arkadaşlarım var”

Gonca Vuslateri’nden dadı sistemi eleştirisi: “Travmalar yaşayan arkadaşlarım var”

Oyuncu Gonca Vuslateri, dadıların lohusalık döneminde yanlış yönlendirmeler yapabildiğini söyleyerek sistemin sorunlarına dikkat çekti.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ünlü oyuncu Gonca Vuslateri, 2 yaşındaki kızının büyüme sürecinde yaşadığı deneyimleri anlatarak dadı sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. Vuslateri, özellikle lohusalık döneminde yaşanan hassas süreçlerde yanlış yönlendirmelerin ciddi sorunlara yol açabildiğini söyledi.

“Travmalar yaşayan arkadaşlarım var”

Aslı Şafak’ın programına konuk olan Vuslateri, dadılarla ilgili yaşadığı ve çevresinden duyduğu deneyimleri aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle lohusalık döneminde gelen dadının çok büyük bir önemi var. Emzirdiğiniz dönemde size destek mi yoksa eleştiren bir dadı mı? Öyle travmalar yaşayan arkadaşlarım var. 'Sütünüz bitti, gelmiyor galiba sütünüz, ben mama vereyim çocuğa' diyenler"

“Sistem kurmak çok zor”

Vuslateri, dadıların iş değişikliklerinin de aile düzenini zorlaştırdığını belirtti:

"Biri 'Ben sana 5 bin lira daha fazla veririm' dediğinde dadı bir anda evden gidebiliyor. Oturmuş bir sistem kurmak gerçekten çok zor"

Lohusalık dönemine dikkat çekti

Ünlü oyuncu, lohusalık döneminde annelerin yaşadığı duygusal hassasiyete vurgu yaparak, bu dönemde dışarıdan gelen yorumların büyük etkiler yaratabildiğini söyledi.

"Tecrübeli bir dadı bir anda dedi ki 'senin sütün yetmiyor' ona inanıyorsun tabi o zaman" ifadelerini kullandı.

Bebek bakımındaki değişimlere değindi

Vuslateri, bebeğini belirli bir uyku düzenine alıştırdığını ancak sonrasında yaşanan değişimlerin süreci zorlaştırdığını belirtti.

"Sonra bir dadı geliyor ayakta sallamaya başlamış çocuğunuzu" diyerek yaşadığı deneyimi paylaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız