Oyuncu Giray Altınok, "Prens" dizisindeki karakterine ait görselleri ve replikleri kupalarda kullanan bir satıcıya 1 milyon liralık dava açtığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.
"O meblağda açılmış bir davam yok"
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altınok, telif haklarına ilişkin süreçleri kişisel olarak takip etmediğini belirterek, bunların avukatlar tarafından yürütüldüğünü ifade etti.
Altınok, "Dostlar telif haklarıyla alakalı süreçleri biz kişisel olarak takip etmiyoruz. Bunu takip eden avukatlar var. Dolayısıyla her süreçten anında birebir haberdar olmuyoruz. Ayrıca yapım şirketleri ve kanalların da bu içeriklerle alakalı korunması gereken ayrı hakları var." dedi.
"Hanımefendi üzülmesin"
Kupaları satan kişinin daha önce de benzer bir süreç yaşadığını öğrendiğini belirten oyuncu, "Şimdi aldığım bilgiye göre de benim tarafımdan o meblağda kendisine açılmış bir dava da yok. Ancak hanımefendi üzülmesin lütfen. Sürecin bu noktalara gelmeyeceğinden emin olabilir. Sevgiler." ifadelerini kullandı.
İddialar sosyal medyada gündem olmuştu
Sosyal medyada satış yapan bir kadın, "Prens" dizisindeki replikleri kupalara basarak sattığı gerekçesiyle kendisine 1 milyon liralık dava açıldığını öne sürmüş ve yaşadığı süreci kamuoyuyla paylaşmıştı. Altınok'un açıklamasıyla söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.