İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6799 %0.04
53,2553 %-0.15
5.945,11 % -1,11
58.659,00 %-1.37
Muhalif. MAGAZİN Ela Rümeysa Cebeci’den ev hapsinde dikkat çeken paylaşım: “Nefis, insanı milim milim uzaklaştırır”

Ela Rümeysa Cebeci’den ev hapsinde dikkat çeken paylaşım: “Nefis, insanı milim milim uzaklaştırır”

Uyuşturucu soruşturması kapsamında ev hapsinde bulunan Ela Rümeysa Cebeci, sosyal medya paylaşımında nefis, karakter ve özgürlük üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanıp yaklaşık 4 ay sonra ev hapsi kararıyla tahliye edilen spiker Ela Rümeysa Cebeci, sosyal medya hesabından “İçeride tutamadıklarım” başlıklı bir paylaşım yaptı.

Nefis ve karakter üzerine dikkat çeken ifadeler

Cebeci, paylaşımında insanın en büyük mücadelesinin kendi nefsiyle olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Nefis, insanı bir anda yenmez. Önce doğrularını tartıştırır. Sonra ilkelerini esnetmeye çalışır. Her tavize makul bir gerekçe bulur. İnsanı, doğrularından milim milim uzaklaştırır. Önce küçük bir taviz ister. Sonra bir tane daha. Çünkü karakter, büyük kararlarla değil; küçük tavizlerle aşınır."

Paylaşımında özgürlük, ahlak ve karakter kavramlarına da değinen Cebeci, insanın zor koşullarda kendiyle yüzleştiğini ifade etti.

“İnsanı büyüten şey acının kendisi değil”

Cebeci, yaşanan süreçlerin insanı şekillendirdiğini belirterek şu sözlere yer verdi:

“İnsan bazen özgürlüğünü kaybettiğinde değil, mazeretlerini kaybettiğinde kendisiyle tanışıyor. Gerçek hürriyet, kapılar açıldığında başlamıyor. En zor şartlarda bile ahlakını, vicdanını ve karakterini koruyabildiğinde başlıyor.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız