Sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Beren Güney, daha önce cinsiyet geçiş süreciyle gündeme gelmişti. Bu kez ise estetik açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekti. Güney, Instagram hikâyelerinde burun estetiği yaptırdığını duyurarak hem süreci hem de değişimin nedenlerini kendi ağzından paylaştı.
Yan yana paylaştığı önce–sonra fotoğraflarında burnundaki belirgin değişim dikkat çekerken Güney,
“Estetiğe dair hiçbir işlemim kalmadı resmen. Çok yol katettik” ifadelerini kullandı.
Yeni burnuna kemik eklendiğini belirten fenomen isim,
“Burnuma kemik eklettim, kemerli bir görünüm sağlandı” diyerek işlem hakkında bilgi verdi.
Güney, ilham aldığı yüz profillerini de paylaşarak
“Biraz Margot biraz da Hailey” notunu düştü. Estetik benzerliklerinden dert yanan fenomen, esprili bir mesajla süreci özetledi:
“Bero’nuz bu sefer burnuna kemik ekletti. Hollywood hilesi… Natura bozulmayan estetik en güzelidir ama benim bunu anlamam 78 yılımı aldı.”

“Çağın ötesinde estetik yaptırıyorum”
Paylaşımlarının ardından gelen yorumlara karşı da açıklamalarda bulunan Güney, linç edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Şu an neden linç yiyorum ki? Ne yazık ki doğal değil bebisim. ‘Korkunç görünüyorsun’ demiş biri. Bir transeksüel kadının burnuna kemik eklettirip bu kadar feminen taşıdığı görülmüş mü? Biraz da kibir… Güzelliğime ülkecek sahip çıkın lol.”
Eleştirilerin geçmişte de sürdüğünü hatırlatan Güney,
“Burnumun en botched hâlinde de eleştirdiniz, en bebek hâlinde de. Şimdi Hailey’nin burnuna sahibim, hâlâ eleştiri. Hayırdır ya?” sözleriyle tepki gösterdi.
Güney’in bu açıklamaları sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.