İstanbul
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2496 %0.20
56,2300 %0.05
7.142,42 %0.27
79.771,40 %-0.19
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Bolu'da 100 bin metrekarelik dev parkın ilk etabı yıl sonunda açılıyor

Bolu'da 100 bin metrekarelik dev parkın ilk etabı yıl sonunda açılıyor

Bolu Belediyesi'nin Büyüksu Deresi kenarında hayata geçirdiği 100'üncü Yıl Cumhuriyet Parkı'nın ilk etabı yıl sonunda hizmete girecek. Başkanvekili Özcan, şantiyede incelemelerde bulundu.

Bolu'da 100 bin metrekarelik dev parkın ilk etabı yıl sonunda açılıyor
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Bolu'da Büyüksu Deresi kıyısında yükselen 100'üncü Yıl Cumhuriyet Parkı, tamamlandığında bölgenin en büyük yaşam alanı olmaya hazırlanıyor. Belediye ekiplerinin yoğun mesaisi sürerken, parkın ilk etabının yıl sonuna kadar vatandaşlarla buluşturulması hedefleniyor.

Bolu Belediye Başkanvekili M. Tuna Özcan, beraberindeki heyetle şantiye alanında incelemelerde bulundu. Fen İşleri yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Özcan'a, projenin 40 bin metrekarelik bölümünün peyzaj, 11 bin metrekarelik bölümünün ise yapay gölet olarak düzenleneceği aktarıldı. Ekim ayı itibarıyla asfalt ve üstyapı çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Bölgenin en büyük parkı olacak

İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkanvekili Özcan, projenin Bolu'ya büyük değer katacağını vurguladı. Özcan, "Tamamlandığında bölgenin en büyük parkı olacak. Tüm arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Şimdiden Bolu'muza hayırlı olsun" dedi.

Bolu'da 100 bin metrekarelik dev parkın ilk etabı yıl sonunda açılıyor

Park, ziyaretçilerine 3 farklı noktadan bağlantı yoluyla kolay ulaşım imkanı sunacak. İçerisinde çocuk oyun alanları, göl manzaralı restoran, piknik alanları, koku bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları yer alacak.

Cumhuriyet mirası çınar ormanıyla yaşatılacak

Projenin en dikkat çekici bölümlerinden biri de 'Cumhuriyet Çınar Ormanı' olacak. Bu alanda Cumhuriyet'in her yaşında yeni bir çınar ağacı dikilerek, Cumhuriyet mirasının gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Böylece park, hem dinlenme hem de tarihi bir anlam taşıyan bir mekan olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız