İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8545 %0.06
50,7196 %0.05
6.185,28 % -0,12
86.794,43 %-0.69
Ara
Muhalif. İŞ DÜNYASI BİM katılım bankası kuruyor: BDDK’ya kuruluş izni başvurusu yapılacak

BİM katılım bankası kuruyor: BDDK’ya kuruluş izni başvurusu yapılacak

BİM, dijital ağırlıklı geleneksel katılım bankası kurmak için BDDK’ya kuruluş izni başvurusu yapma kararı aldı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’nin önde gelen perakende zincirlerinden BİM, katılım bankası kurmak için önemli bir adım attı. Şirket, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’na katılım bankası kuruluş izni başvurusunda bulunma kararı aldığını açıkladı.

Dijital ağırlıklı geleneksel katılım bankası planı

BİM tarafından yapılan açıklamada, daha önce dijital katılım bankasına iştirak edilmesi yönünde yürütülen çalışmaların sonuçlandığı belirtildi. Yapılan değerlendirmelerde, dijital bankalara kıyasla hizmet çeşitliliği daha geniş olan, faaliyetleri ağırlıklı olarak dijital kanallar üzerinden yürütülecek geleneksel bir katılım bankası kurulmasının daha avantajlı olduğu ifade edildi.

KAP açıklamasıyla duyuruldu

Şirketin KAP’a yaptığı bildirimde, 3 Ekim 2024 tarihli önceki açıklamaya atıfta bulunularak, yeni bankacılık yapılanmasının kapsamı netleştirildi. Buna göre BİM, çoğunluk payına sahip olacağı şekilde bağlı ortaklıklarıyla birlikte bir katılım bankası kurmayı planlıyor.

Bu kapsamda, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde, BDDK’ya kuruluş izni başvurusunda bulunulmasına karar verildi.

Başvuru tarihi belli oldu

Yönetim Kurulu’nun 23 Aralık 2025 tarihli kararı doğrultusunda, kurulması planlanan katılım bankası için 24 Aralık 2025 tarihinde BDDK’ya resmi başvurunun yapılacağı bildirildi.

Perakende gücü finans sektörüne taşınacak

BİM, perakende sektöründeki güçlü konumunu kullanarak müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına yenilikçi ve erişilebilir çözümler sunmayı hedefliyor. Şirket, sürece ilişkin gelişmelerin ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşılacağını da duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *