Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girişler valilik kararıyla geçici olarak yasaklandı. Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte beklenen olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 21 Ağustos'ta tam gün, 22 Ağustos'ta ise saat 12.00'ye kadar denize girmek yasaklandı.
Can güvenliği için uyarı
Valilik açıklamasında, vatandaşların can güvenliği açısından yasağa uymalarının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Belirtilen tarihlerde denize girilmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada, özellikle dalga ve akıntı riskine karşı dikkatli olunması istendi. Yetkililer, yasağın sona ermesinin ardından deniz koşullarının normale dönmesiyle birlikte girişlerin yeniden serbest bırakılacağını belirtti.

Zonguldak sahilinde yaşayan vatandaşlar ve tatilciler, alınan kararın ardından plajlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını gözlemledi. Sahil güvenlik ekipleri, yasak süresince denize girmek isteyenlere müdahale ederek uyarılarda bulunuyor. Özellikle yaz aylarında sıkça yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla alınan bu tür önlemler, yetkililer tarafından düzenli olarak uygulanıyor.