İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. HABERLER Yüksekova’da ikizler yerde çalışarak fen lisesini kazandı

Yüksekova’da ikizler yerde çalışarak fen lisesini kazandı

Musa ve İsa Karaköm, yapımı tamamlanamayan evlerinin tek odasında günde 5-6 saat ders çalışarak Yüksekova Fen Lisesi’ne yerleşti.

Yüksekova’da ikizler yerde çalışarak fen lisesini kazandı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Ortaç köyünde yaşayan 14 yaşındaki ikizler Musa ve İsa Karaköm, yapımı tamamlanamayan evlerinde hazırladıkları Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) başarılı olarak Yüksekova Fen Lisesi’ni kazandı. Beş kişilik ailenin oturduğu, uyuduğu ve yemek yediği tek odada yer minderine oturarak her gün 5-6 saat ders çalışan kardeşler, başarılarını zor şartlara rağmen sürdürdükleri düzenli çalışmayla elde etti.

İkizlerin LGS başarısı

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Ortaç köyünde yaşayan Musa ve İsa, ilkokuldan itibaren aynı sınıfta eğitim gördü. Kardeşler, 7’nci sınıfa kadar köylerindeki okulda öğrenim gördükten sonra 8’inci sınıfta Suüstü Ortaokulu’na geçti.

LGS’de İsa Karaköm 410, Musa Karaköm ise 395 puan aldı. Bu sonuçların ardından iki kardeş de Yüksekova Fen Lisesi’ne yerleşti. Okula başlayacakları günü heyecanla bekleyen ikizlerden Musa doktor, İsa ise yazılım mühendisi olmak istediğini belirtti.

Yüksekova’da ikizler yerde çalışarak fen lisesini kazandı

Tek odada ders çalıştılar

İkizler, sınava babaları Özhan Karaköm’ün 2 yıl önce yapımına başladığı evde hazırlandı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle evin yalnızca bir odası, mutfağı ve banyo-tuvalet bölümü tamamlanabildi. Su sızmalarının önlenmesi için evin üzeri de brandayla kapatıldı.

Kendilerine ait çalışma odası ve masası bulunmayan kardeşler, 16 yaşındaki ablaları ile anne ve babalarının uyuduğu, yemek yediği ve sohbet ettiği tek odada bir köşeye çekildi. Yer minderinde çalışan Musa ve İsa, bu ortamda her gün 5-6 saat derslerine odaklandı.

Çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan baba Özhan Karaköm, tiroit hastalığı nedeniyle tedavi görmesine rağmen çocuklarının eğitim sürecini takip etti. Karaköm, ikizlerinin LGS’de gösterdiği başarıyla gurur duyduğunu söyledi. Musa ise kendi yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle doktor olmak istediğini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız