İstanbul
Parçalı bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,7746 %0.08
55,8683 %-0.14
6.384,76 %-0.62
80.428,18 %-0.41
Muhalif. HABERLER Sivas'ta KPSS maratonu: Sınav kapısında son dakika telaşı

Sivas'ta KPSS maratonu: Sınav kapısında son dakika telaşı

Sivas'ta düzenlenen KPSS Ortaöğretim oturumunda adaylar sınav merkezlerine akın ederken, kapıların kapanmasına saniyeler kala yaşanan aksilikler heyecanlı anlara sahne oldu.

Sivas'ta KPSS maratonu: Sınav kapısında son dakika telaşı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Sivas genelinde Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu için binlerce aday sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerinin yolunu tuttu. Sınav binalarının girişlerinde uzun kuyruklar oluşurken, adaylar kimlik ve sınav giriş belgelerinin titizlikle kontrol edilmesinin ardından salonlara alındı.

Saniyelerle Yarışan Adaylar

Sınav merkezlerine ulaşmakta güçlük çeken veya son dakikaya kalan adaylar, kapıların kapanmasına kısa süre kala büyük bir telaş yaşadı. Görevlilerin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirdiği kontroller sırasında, kurallara uygun olmayan aksesuarlar nedeniyle bazı adaylar zor anlar yaşadı.

Sivas'ta KPSS maratonu: Sınav kapısında son dakika telaşı

Kulağındaki küpeyi çıkarmayı unutan bir aday, sınav binasına girişine sadece bir dakika kala görevlilerin müdahalesiyle durumu fark etti. Görevlilerin yardımıyla küpesini çıkaran aday, son anda salona alınarak sınava yetişmeyi başardı.

Eşya Karmaşası ve Yoğunluk

Sınav merkezlerinin önünde hareketli anlar yaşanırken, bazı adayların yanlarında getirdikleri ve sınav salonuna alınması yasak olan eşyaları bina girişlerinde bırakmak zorunda kaldığı gözlendi. Kentteki sınav merkezlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanan girişlerin ardından, adaylar ter dökmeye başladı. Sınav süresince aileler de dışarıda heyecanla bekleyişlerini sürdürdü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız