Edirne'nin Enez ilçesi açıklarında balıkçılık yapan vatandaşlar, Saros Körfezi'nin derinliklerinde alışılmadık bir av deneyimi yaşadı. Yaklaşık 50 metre derinlikte ağlarını toplayan balıkçılar, devasa bir canlıyla karşı karşıya kaldıklarını fark etti. Yapılan incelemeler sonucunda ağlara takılan türün, kum kaplanı cinsi köpek balığı olduğu belirlendi.
Orkinos sanmışlardı
Balıkçılar, ağları çektikleri sırada hissettikleri ağırlık nedeniyle başlangıçta büyük bir orkinos yakaladıklarını düşündüklerini belirtti. Ancak ağlar yüzeye yaklaştığında karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Uzun uğraşlar sonucunda tekneye alınan köpek balığının, yapılan ölçümlerde 1 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 65 kilogram ağırlığında olduğu tespit edildi.

Ölü olarak bulundu
Tekneye çıkarıldığında yaşam belirtisi göstermediği anlaşılan köpek balığı, bölgedeki balıkçılar arasında da merak konusu oldu. Saros Körfezi'nin zengin biyoçeşitliliğinde zaman zaman rastlanan bu türün ağlara takılması, bölgedeki deniz yaşamının hareketliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Balıkçılar, yaşadıkları bu ilginç anları şaşkınlıkla anlattı.