İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0413 %0.04
55,4950 %-0.13
6.546,04 %-0.09
83.445,85 %0.37
Muhalif. HABERLER Sapanca Gölü'nde yüz güldüren artış: 3 aylık su ihtiyacı iki günde doldu

Sapanca Gölü'nde yüz güldüren artış: 3 aylık su ihtiyacı iki günde doldu

Sakarya'da etkisini gösteren şiddetli yağışlar Sapanca Gölü'nün su seviyesini hızla yükseltti. SASKİ verilerine göre göl, kentin üç aylık su tüketimine eş değer miktarda su kazandı.

Sapanca Gölü'nde yüz güldüren artış: 3 aylık su ihtiyacı iki günde doldu
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Sakarya genelinde son günlerde etkili olan ve son 27 yılın en yüksek seviyelerine ulaşan kuvvetli yağışlar, kentin en önemli su kaynağı olan Sapanca Gölü'ne adeta can suyu oldu. Bölgede yaşanan yoğun yağışlı hava sistemi, gölün su seviyesinde kısa sürede ciddi bir artış yaşanmasını sağladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından paylaşılan verilere göre, gölün su seviyesi sadece 48 saatlik bir dilimde 30 santimetre yükseldi.

Üç aylık su ihtiyacı karşılandı

SASKİ'nin hazırladığı güncel rapora göre, yağışlar öncesinde 29 metre 55 santimetre seviyesinde ölçülen göl suyu, 30 Eylül itibarıyla 29 metre 85 santimetreye ulaştı. Bu hızlı yükseliş, Sapanca Gölü'nün yaklaşık 15 milyon metreküp su kazandığı anlamına geliyor. Uzmanlar, bu miktarın Sakarya şehrinin yaklaşık üç aylık ortalama içme suyu tüketimine denk geldiğini vurguluyor.

Sapanca Gölü'nde yüz güldüren artış: 3 aylık su ihtiyacı iki günde doldu

Ekipler sahada teyakkuzda

Yağışların yarattığı olumsuzlukları gidermek amacıyla SASKİ, DSİ ve AFAD koordinasyonunda geniş çaplı bir çalışma yürütülüyor. Kentin Geyve, Hendek, Kocaali, Karasu, Erenler ve Adapazarı gibi pek çok noktasında toplam 560 personel ve 225 araç, yağışın etkilerini minimize etmek ve altyapı sorunlarına müdahale etmek için görev yapıyor. Ekiplerin bölgedeki çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız