Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ, mevsimin ilk kar yağışıyla tanıştı. Öğle saatlerine kadar etkisini sürdüren sağanak yağış, yerini kısa süreli kar yağışına bırakarak zirveyi beyaza boyadı. Bölgede hava sıcaklıkları en yüksek 3 derece, en düşük ise 0 derece civarında seyrediyor. Meteorolojik verilere göre, bölgedeki yağışlı hava bir süre daha etkisini koruyacak.
Yağışlı hava etkisini sürdürecek
Meteoroloji yetkilileri, Uludağ'da sağanak yağışın bugün ve yarın da devam edeceğini belirtti. Yarın öğleden sonra yağmurun yerini yeniden kar yağışına bırakması ve bu durumun pazar günü de sürmesi öngörülüyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi beklenirken, 17 Ekim'de en düşük sıcaklığın eksi 2 dereceye kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

Kayak sezonu için beklenti aralık ayı
Uzmanlar, önümüzdeki bir hafta boyunca bölgede sürekli bir kar yağışı beklenmediğini ifade ediyor. Geçtiğimiz yıl sezon öncesi ilk karın 8 Ekim'de düştüğü Uludağ'da, bu yılki kayak sezonunun kar yağışına bağlı olarak aralık ayı ortasında açılması planlanıyor. Turizmciler, kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte sezonun hareketlenmesini bekliyor.