Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasında 15 Ağustos Cumartesi günü Eryaman Stadı'nda oynanan maçta, ev sahibi takım tribününde babasıyla karşılaşmayı izleyen 4 yaşındaki çocuğun üzerindeki Fenerbahçe forması, taraftarların tepkisi üzerine çıkarıldı. Sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Ev hapsiyle serbest bırakıldı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şenel Akdemir, sevk edildiği mahkemece ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Akdemir, çocuğa ya da babasına herhangi bir temasının olmadığını savunarak, babaya yalnızca “Ya dışarı çıkın ya da formayı çıkarın” dediğini belirtti.

35 yıldır aynı tribünde bulunduğunu ifade eden Akdemir, yaşanan gerginliği önlemek için bir komiser yardımcısının çocuğu aldığına dikkat çekti. Çocuğun babasıyla emniyette de karşılaştığını söyleyen Akdemir, ailenin olayla ilgili şikayetçi olmadığını aktardı. Akdemir, “Hem çocuğu hem babasını korumak adına da yaptım bunu. Gönülleri, kalpleri kırıldıysa, bundan dolayı incindiyse, başımın üzerinde yerleri var” dedi.