İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5083 %0.05
51,5091 %0.13
7.096,40 % 2,71
76.360,98 %-2.824
Ara
Muhalif. HABERLER Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya kimdir nereli kaç yaşında? Ne işle uğraşıyor

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya kimdir nereli kaç yaşında? Ne işle uğraşıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kayınbiraderi Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya'nın hayatı araştırılıyor. Ali Kaya kimdir?

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu'nun kardeşi olan iş insanı Ali Kaya, sadece aile bağlarıyla değil, geçmişteki siyasi tercihleri ve sonrasındaki radikal kararlarıyla da dikkat çekiyor. Tekstil sektöründeki faaliyetleriyle bilinen Kaya'nın, bir dönem AK Parti saflarında siyaset yapma girişimi hafızalardaki yerini koruyor.

AK Parti'den aday adaylığı ve "AK Belediyecilik" vurgusu

Ali Kaya, geçmiş yıllarda yerel seçim süreci öncesinde AK Parti'den Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu görkemli bir törenle duyurmuştu. Yanına ailesini de alarak basın mensuplarının karşısına geçen Kaya, o dönemde yaptığı konuşmada şu noktalarla öne çıkmıştı:

  • Hizmet Vurgusu: Konuşmasında "AK Belediyecilik" ve "Ak Hizmet" kavramlarını öven Kaya, bu modelin şehirlere değer kattığını savunmuştu.
  • Eleştiriler: O dönemki CHP’li Avcılar Belediyesi’nin yönetim anlayışını sert bir dille eleştirerek, ilçenin makus talihini değiştirmek istediğini belirtmişti.
  • Parti Aidiyeti: AK Parti üyeliğinden ve davasından övgüyle bahsederek, adaylık için en iddialı isimlerden biri olduğunu ifade etmişti.

İstifa süreci ve İmamoğlu desteği

Siyasetin dinamik yapısı, Ali Kaya için beklenmedik bir viraja sahne oldu. AK Parti tarafından bir başka ismin belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin ardından, Ali Kaya partisinden istifa etme kararı aldı. Bu karar sadece bir kopuş değil, aynı zamanda yeni bir saflaşmanın da başlangıcı oldu.

İstifasının ardından Ali Kaya, seçim sürecinde eniştesi Ekrem İmamoğlu lehine çalışmalara katılarak, aile bağlarının siyasi görüş ayrılıklarının önüne geçtiğini gösterdi. Bu durum, o dönem medyada "kayınbiraderin radikal dönüşü" olarak geniş yer bulmuştu.

Ali Kaya'nın güncel profili

04 Şubat 2026 itibarıyla Ali Kaya, aktif siyasetin ön saflarından ziyade iş dünyasındaki kimliğiyle tanınmaya devam ediyor. Vakfıkebir kökenli 10 çocuklu Kaya ailesinin bir ferdi olarak İstanbul’da tekstil ticaretini sürdüren Kaya, İmamoğlu ailesinin özel etkinliklerinde ve aile buluşmalarında yer almayı sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *