İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
83.071,85 %0.37
Muhalif. HABERLER Bodrum yollarında nostalji rüzgarı: 42 klasik otomobil sezonu kapattı

Bodrum yollarında nostalji rüzgarı: 42 klasik otomobil sezonu kapattı

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, 1949 ile 1977 model arasındaki nostaljik araçlarıyla Bodrum'da görsel bir şölen sundu.

Bodrum yollarında nostalji rüzgarı: 42 klasik otomobil sezonu kapattı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Muğla'nın gözde turizm merkezi Bodrum, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyelerinin düzenlediği özel bir etkinliğe sahne oldu. Sezona veda etmek ve bölgenin keyfini çıkarmak amacıyla İstanbul'dan yola çıkan 120 kişilik kafile, 42 farklı klasik otomobille Bodrum sokaklarını adeta bir müze atmosferine dönüştürdü. En eskisi 1949, en yenisi ise 1977 model olan araçlar, bölge halkı ve turistler tarafından büyük bir merakla takip edildi.

Turgutreis'te nostalji geçidi

Konakladıkları otelden hareket eden klasik araç tutkunları, yaklaşık 5 kilometrelik bir konvoy oluşturarak Turgutreis Meydanı'na ulaştı. Sahil boyunca ilerleyen nostaljik otomobiller, güzergah üzerindeki vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Meydanda araçlarını sergileyen dernek üyeleri, klasik otomobillerin bakım süreçleri ve tarihi değerleri hakkında meraklı soruları yanıtladı. Özellikle 150 bin dolar değerindeki bir klasik otomobil, serginin en çok dikkat çeken parçası oldu.

Bodrum yollarında nostalji rüzgarı: 42 klasik otomobil sezonu kapattı

Başkan Karpuzoğlu'ndan değerlendirme

Etkinliğin detaylarını paylaşan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Cüneyt Karpuzoğlu, İstanbul'dan Bodrum'a uzanan 750 kilometrelik yolculuğun yorgunluğunu, bölgenin eşsiz atmosferiyle attıklarını belirtti. Klasik araçların piyasa değerlerinin 30 bin dolar ile 250 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Karpuzoğlu, halkın bu nostaljik araçlara gösterdiği yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Etkinlik, klasik otomobil tutkunları için unutulmaz bir sezon kapanışı olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız