İstanbul
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,1236 %0.06
56,1029 %-0.15
7.100,62 %-1.42
77.996,47 %-1.59
Muhalif. HABERLER Bakan Yardımcısı Gizligider: 2026'da tüm ürün gruplarında tarihi rekor bekliyoruz

Bakan Yardımcısı Gizligider: 2026'da tüm ürün gruplarında tarihi rekor bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, İpsala'da çeltik hasadına katıldı. 2026'da tüm ürün gruplarında tarihi rekorlar beklediklerini söyleyen Gizligider, çiftçinin alın terinin karşılığını fazlasıyla alacağını belirtti.

Bakan Yardımcısı Gizligider: 2026'da tüm ürün gruplarında tarihi rekor bekliyoruz
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 3 dk

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Edirne'nin İpsala ilçesinde çeltik hasadına katıldı. Keşan'ın Mecidiye Köyü'nde ayçiçeği hasadına katılan Gizligider, ardından İpsala'da biçerdövere binerek çeltik hasadı yaptı. Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve davetliler katıldı.

2026 hedefi: Tarihi rekorlar

Programda konuşan Gizligider, 2026'da bütün ürün gruplarında tarihi rekorlar beklediklerini ifade etti. "2026 yılında Allah'ın izniyle neredeyse bütün ürün gruplarımızda biz tarihi rekorlar bekliyoruz. Çok şükür bu yıl geçmiş yılların kayıplarını fazlasıyla inşallah yerine koyacağız. Şundan herkes emin olsun, muhtemelen konuşmamızdan bazı beklentiler de vardır. Ben şu kadarını söylemekle yetineyim; çiftçimiz alın terinin karşılığını fazlasıyla alacak. Öncelikle bunu söylemek lazım" dedi.

Üretim artışı ve ihracat vurgusu

Ülke genelinde üretimi arttırmak için gayret ettiklerini kaydeden Gizligider, "Türkiye zaten birçok ürün grubunda fazlasıyla kendine yeter. Ve ihracat yapan bir ülkeyken bu ürün gruplarında da fazlasıyla bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.

Bugün biz iyi gününüzde bir araya geldik. İyi gününüze şahitlik etmek üzere, festivale şahitlik etmek üzere, konuk olmak üzere bir araya geldik.

Ama şunu da söylemem lazım ki her gününüzde beraberiz. Burada ben tekrar sizlerin huzurunda Sayın Valimize, milletvekilimize, kıymetli il başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Şehrin her noktasına hakimler ve şunu görüyoruz ki Edirne pırıl pırıl parlıyor. Ankara'dan baktığınızda Edirne'nin bugünü dününden daha iyi.

Bakan Yardımcısı Gizligider: 2026'da tüm ürün gruplarında tarihi rekor bekliyoruz

Bunu çok net görüyoruz" diye konuştu.

Çeltik ekim alanı arttı

Edirne Valisi Yunus Sezer, çeltikte tahminlerin üzerinde verim elde etmeyi umduklarını söyledi. Sezer, "İnşallah istediğimizin çok üzerinde verim elde ederiz.

Hem üreticimizin yüzü güler hem de tüketicimizin yüzü güler. Çeltikte Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 50'sini neredeyse Edirne olarak üretiyoruz.

Bunun yüzde 50'si de 210 bin dekar alanla İpsala'da üretiliyor. Bu çok büyük bir oran.

Bu sene ilimizdeki ekim alanları da arttı. 510 bin dekara çıkmış durumdayız.

Bakan Yardımcısı Gizligider: 2026'da tüm ürün gruplarında tarihi rekor bekliyoruz

Geçen yıl bu oran 450 binlerdeydi. Aynı zamanda bu sene verimde de büyük bir artış bekliyoruz.

Geçen yıl bir tonları bulmuştu dekar başına. Bu sene de aynı oranlarda, hatta onun üzerinde bir artış bekliyoruz.

İnşallah dediğim gibi her şeyden ötesi üreticimizin yüzünün gülmesi ve onların mutlu eden, memnun eden, emeklerinin karşılıklarını aldığı bir sezonu inşallah hep beraber gerçekleştiririz" dedi.

25. Çeltik Festivali coşkusu

Programın ardından Bakan Yardımcısı Gizligider, Edirne Valisi Sezer ve beraberindekiler 25'inci İpsala Çeltik Festivali'nin açılış törenine katıldı. Şehitlik Anıtı'ndan festival alanına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Yardımcısı Gizligider ve Vali Sezer, festival alanında çiftçilerle buluşarak sohbet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız