Antalya’da yaşayan S.İ. ile eşi Ş.İ., evlilikleri sırasında yaşadıkları anlaşmazlıkların ardından karşılıklı çekişmeli boşanma davası açtı. 2024 yılında başlayan yargılama sürecinde tarafların birbirlerine yönelik iddiaları mahkemeye sunuldu.
İki çocuğun velayeti anneye verildi
Mahkeme, Ş.İ. hakkında ileri sürülen yasaklı madde kullanımı iddiası ile S.İ.’ye yöneltilen evin dağınık olduğu ve hakaret ettiği yönündeki iddiaları birlikte değerlendirdi. Kararda, tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmedilerek boşanmalarına karar verildi. Ayrıca çiftin 2 çocuğunun velayeti anne S.İ.’ye verildi.

Karara istinaf başvurusu yapıldı
S.İ.’nin avukatı Senar Furkan Başak, kusur tespitiyle birlikte nafaka ve tazminat yönünden istinaf başvurusunda bulunduklarını açıkladı. Başak, müvekkiline yöneltilen hakaret iddialarının tanık beyanlarına dayandığını, tanık anlatımlarının yanlı veya kendi içinde çelişkili olabileceğini belirtti.
Avukat, karşı tarafın yasaklı madde kullandığı iddiasına ilişkin video, fotoğraf ve kullanım aparatı gibi delillerin de mahkemeye sunulduğunu ifade etti. Başak ayrıca, iki çocuğuyla yaşamını sürdürmeye çalışan müvekkilinin ev ekonomisine katkı sağlamak için el işleri yaparak gelir elde ettiğini söyledi.