Ağrı Dağı'nın zirvesi, bu kez farklı bir kutlamaya sahne oldu. Ermenistan'dan gelen 7 kişilik dağcı grubu, rehberleri Mehmet Taşdemir öncülüğünde gerçekleştirdikleri tırmanışın sonunda 5 bin 137 metreye ulaştı. Zirvede kendilerini güneşli bir havayla karşılayan ekip, bir süre çevreyi izledikten sonra müzik eşliğinde halay çekti.
Zirve yolculuğu kamplarda başladı
Dağcılar, tırmanışa 3 bin 200 ve 4 bin 200 metredeki kamplarda mola vererek devam etti. Yüksek irtifanın zorlu koşullarına rağmen ekip, sabah saatlerinde Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmayı başardı. Zirvede zemini kaplayan kar, güneşin etkisiyle parıldarken, dağcılar bu anı ölümsüzleştirdi.
Halaylı kutlama ve dönüş
Zirvede bir süre eğlenen dağcılar, müzik eşliğinde halay çekerek hem yorgunluklarını attı hem de bu başarıyı kutladı. Daha sonra dönüşe geçen ekip, iniş için hazırlıklara başladı. Ağrı Dağı'nın eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen bu etkinlik, katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu.