Zihinsel engel tanımayan adalet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zihinsel engel tanımayan adalet
Abone ol
ZİÇEV, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı çocukları, İzmir eski Baro Başkanı Av.Aydın Özcan’ın bürosunda, cüppe giyip mutluluk tattılar.

Muhalif. Özel / Emel Seçen

İzmir eski Baro Başkanı Av. Aydın Özcan  görevde olduğu sürede ve sonrasında, hiç yalnız bırakmadığı ZİÇEV ile bir araya geldi. Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı çocukları, Av.Aydın Özcan’ın bürosunda, cüppe giyip mutluluk tattılar.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı İzmir şube başkanı Nilgün Öztürk ve yetkilisi Nesrin Karalı liderliğinde, vakıf kapsamındaki zihinsel yetersiz çocukların meslekleri tanıması amacıyla başlattıkları proje kapsamında 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Serdar Karalı, Ersin Kaygusuz, Ayşen Tekinalp, Habibe Elkomak, Murat Alparslan öğrencileri ile birlikte önceki dönem İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ı ziyaret etti.

Av. Aydın Özcan ZİÇEV çocuklarına avukatlık mesleği ile ilgili bilgiler vererek çocukların mesleğe dair fikir sahibi olmalarını sağladı. Tekrar çocuklarla bir araya gelerek yeni bir örnek farkındalık çalışması ortaya koyan Av.Aydın Özcan’a, görüşlerini sorduk:

Evet, biz ve büroda bulunan tüm meslektaşlarımız için onur kaynağıydı. Mesleğimizi tanımaya, öğrenmeye geldiler. Kendileri ile sohbet edebilme imkanı bulduk.Buraya gelirken, kendilerine cüppelerini giyip tam bir avukat olacakları söylenmiş.Heyecanlıydılar, avukatlık mesleğini anlamışlar, cüppelerini verdik, giyip sonrada zafer işareti yapanlaroldu. Tabii konuştuğumuzda interneti de sevdiklerini ifade ettiler. Bu tür çalışmalarımız, kendi bünyemizde devam ediyor.

Çünkü adalet herkese lazım.

ZİÇEV

8 Mart 1982 yılında kurulan ZİÇEV, özel çocukların bireysel durum ve yeteneklerini göz önünde tutarak, sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkartarak kendilerine yeten, bağımsız, üretici bireyler olmalarını sağlamayı ilke edinmiş bir vakıftır. Bu ilkeleri kapsamında birçok ilde bulunan şubeleri ile özel eğitim gereksinimli çocukların gelişimleri ve hayata karışımları için çeşitli alanlarda çalışmalar yapmaktadır. Bu etkinlikler kapsamında olan meslek tanıtma etkinliği için 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle önceki dönem İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ın ofisine ziyarette bulundular. Özcan Hukuk bürosuna gelen ZİÇEV çocukları heyecanla hukuk bürosunu incelediler. Av. Aydın Özcan’ın giriş konuşmasından sonra Özcan Hukuk bürosu avukatlarından Av. Gizem Özcan meslek hakkında bilgilendirme yapmasından sonra Stj. Av.Merve Karcı ve Stj. Av. Hazel Özkan avukatlık stajı ve hukuk eğitimi hakkında bilgilendirme yaptılar. ZİÇEV’li çocukların bir saatliğine de olsa avukatlık mesleğini tatmış olmaları için hepsine tek tek avukatlık cüppelerini giydirilerek fotoğraf çekildiler.


Haber Yorumları

  • Azize Özlensulu28-04-2022 18:36

    Aydın Özcan Biz hayvanseverlerin de gönlünde taht kurmuş her türlü gönüllü çalışmalarda yer almış önemli ve değerli bir can dosttur.

  • Sevim karayazgan28-04-2022 16:28

    Teşekkür ederiz çocuklarımızı kısa bir süre de olsa onlar için büyük bir olay.onların mutluluğu her şeye değer.

Yorum Yazın