Zeytinyağlı Bamya Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Abone ol
Nazım Usta'dan Günün Tarifi

1 kg bamya 
2 adet kuru soğan (yarım ay biçiminde doğranmış) 
6 diş sarmısak (ince kıyılmış) 
1 adet havuç (bezelye iriliğinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça 
4 adet olgun domates (soyulmuş, doğranmış) 
2 limon suyu
2 çorba kaşığı sirke 
4 su bardağı kaynar su 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Bir kaşık sirkeyi, 1 limonun suyunu bir kaba koyup üzerine soğuk su ilave ederek ayıklanmış bamyaları içine atın, sonra yıkayıp süzün. Yağı tencereye koyun, soğanı, sarmısağı, havucu da katarak soteleyin. Soğanların rengi değişince salçayı da katip kavurun. Üzerine bamyayı, domatesi, tuzu, suyu, kalan sirkeyi ve limonu da ilave ederek yağlı kağıtla kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 50 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. 


Yorum Yazın