YKKED, Mandolin Kısa Film Yarışması düzenliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YKKED, Mandolin Kısa Film Yarışması düzenliyor
Abone ol
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) İzmir Şubesi, köy enstitülerinin kuruluşunun 82. yılında, ”Mandolin Kısa Film Yarışması” düzenliyor.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) İzmir Şubesi, köy enstitülerinin kuruluşunun 82. yılında, ”Mandolin Kısa Film Yarışması” düzenliyor.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) İzmir Şube Başkanı Özgün Utku, Köy Enstitülerinde okuyan her öğrencinin mutlaka bir müzik aleti çalmayı öğrenmesinden yola çıkılarak, Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 82. Yılı nedeniyle ”Mandolin Kısa Film Yarışması” düzenlediklerini söyledi.

YKKED İzmir Şube Başkanı Özgün Utku, kısa film yarışmasının adını ”Mandolin” olarak koyduklarını ifade etti.

”GENÇLERİN BAKIŞ AÇISINDAN ÇÖZÜM ARIYORUZ”

Amaçlarının gençlerin bakış açısıyla, onların gözünden nasıl bir eğitim sorusuna yanıt aradıklarını belirten Başkan Utku, ”Eğitimciler olarak, panellerde, konferanslarda eğitimle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Bu yarışmadaki amacımız ‘z’ ve ‘alfa’ kuşağını dinlemek. Genelde gençler, öğrenciler, yeni mezunlar ilk, ikinci ya da üçüncü filmini kısa film formatında çekiyor. Biz, gençlerin durduğu yerden, onların bakış açısıyla, onların gözünden nasıl bir eğitim sorusuna yanıt arıyoruz. Belki sorunlarını, belki durumlarını anlatacaklar ya da çözümlere dair önerilerini paylaşacaklar. Gözümüz, kulaklarımız, kalbimiz onları dinlemek üzere açık” dedi.

YARIŞMANIN KOŞULLARI

Son başvuru tarihinin 9 Eylül 2022 tarihi olduğu bildirilen ”Mandolin Kısa Film Yarışması”nın, ön jüri değerlendirme sonuçlarının 29 Ekim tarihinde açıklanacağı, ödül töreninin ise 24 Kasım 2022 tarihinde Öğretmen Günü’nde yapılacağı kaydedildi.

”Mandolin Kısa Film Yarışması”nın ödülleri ise; en iyi kısa film için 7 bin lira, en iyi oyuncu ve seyirci ödülü için 2’şer bin lira olarak belirlendi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorum Yazın