Yeniden Refah Partisi, İstanbul'da Murat Kurum'u destekleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah Partisi, İstanbul'da Murat Kurum'u destekleyecek
Abone ol

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında tıkanan görüşmeler yeniden canlandı. Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'nin belediye meclis üyeliği ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklifi sonrası İstanbul seçimlerinde aday çıkartmayacağı ve Murat Kurum'u destekleyeceği öne sürüldü. 

YRP’nin genel başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal’ın, AK Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin "Onların bizimle yaptığı toplantıların havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Biz, AK Parti’yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz" sözleri, AK Parti ile YRP arasında krize neden olmuştu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; YRP ile AK Parti’nin heyetleri, yaşanan kriz sonrasında önceki gün yeniden bir araya geldi. Görüşmede "YRP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleme kararını aldığı" ifade edildi.

AK Parti’nin, destek karşısında YRP’ye ise "belediye meclis üyeliği" ve birkaç yerde ilçe belediye başkanlığı teklif ettiği ileri sürüldü.


Yorum Yazın