Yeni kurulan şirketler,Sağlık ve Yaşam Bilimleri sektöründen

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni kurulan şirketler,Sağlık ve Yaşam Bilimleri sektöründen
Abone ol

 

Sağlık ve Yaşam Bilimleri Sektöründeki yeni şirketlerin işe alacağı yeteneklerin artık hem sağlık hem de dijital teknoloji alanlarında yetkinliği bulunması gerekiyor. Yeni bir adayı hızlı bir şekilde işe almak önemlidir. Ama uygun adayı bulmak daha önemlidir. İşe alımda hız ve titizliği dengede tutmak, uzun vadede kritik önem taşıyor.

Sağlık alanındaki hızlı gelişmeler ve hızlı çözümlere yönelik artan talep, tıbbi inovasyonun küresel ekonomi için en önemli öncelik olmaya devam etmesini sağlarken, inovasyon, biyoteknoloji ve biyofarma sektörlerinin merkezinde yer almayı sürdürüyor. Gerek bilinmeyen virüsler, gerek hücre tedavisi veya gerekse de ilaç geliştirmede yapay zekanın kullanımı ile ilgili araştırmalar sayesinde, sağlık ve yaşam bilimleri sektörü sürekli büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. 

Sektördeki bir dizi yeni şirket de sağlık ve yaşam bilimlerinin sınırlarını zorlayarak yeni bir inovasyonseviyesine doğru ilerliyor. Silikon Vadisi Bankası'nın en son Sağlık Yatırımları ve Çıkışları  raporuna göre yatırımcılar, 2020'de sağlık şirketlerine 51 milyar dolar, yani 2019'a kıyasla %57 fazla yatırımda bulundu. Rapor ayrıca, tıp ve sağlık teknolojileri yeniliklerindeki ilerlemelerin, sağlık hizmetleri çözümlerine duyulan ihtiyacı da karşıladığını ve bu alandaki yeni şirketlerin 2019'da 10.6 milyar dolarken, 2020'deyse 15.3 milyar dolara yükseldiğini gösteriyor. 

Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page Danışmanları faaliyetlerini geleceğe taşıyacak üst düzey yönetici profillerini, uzman profesyonelleri ve gerekli destek ekiplerini bulmak için Sağlık ve Yaşam Bilimleri odaklı şirketlerle işbirliği yapıyor, onları görevlendiriyor ve onlarla istişarelerde bulunuyor. Bu sektördeki en önemli trendleri ve bu trendlerin yetenek kazanımı çabalarını nasıl etkileyebileceğini anlatan bilgileri derlediler;

Sağlık sektöründeki yeni şirketler ekosisteminin gelişmeye devam etmesiyle, sağlık teknolojisi sektöründe daha yerleşik diğer sektörlere kıyasla önemli ölçüde farklılık gösteren işe alım sürecinin zorluğu daha belirgin hale geldi. 

İşe alımda izlenecek doğru yol: Hızlı ve doğru hamle

Sağlık sektöründeki yeni şirketler için işe alım, yaratıcı düşünme, doğru hız ve esneklik gerektirir. Az sayıda adayın bulunduğu bir pazarda hız, sürecin başarılı veya başarısız sonuçlanması arasındaki ince çizgi olabilir. Bazı durumlarda doğru adayı işe almak için süreci yavaşlatmak daha doğru bir yöntem olabiliyor. Doğru zamanda doğru hamleyi yapmak hem adaylar hem de firmalar için önemlidir. İşe alım dünyasında role uygun adayı hızlı şekilde bulmak, bir sanat ve hatta bir bilimdir. Bazen şirketlerisabetli olmayan kararlarla, teknik olarak en uygun adayı, şirket değerleriyle uyumlu olan aday için feda etmek zorunda kalabiliyor.

Yeni normal: Dijitalleşme 

 

Dijital teknoloji, süreçleri basitleştirmek ve temel zorlukları çözmek için sağlık ve yaşam bilimleri sektöründe yaygın şekilde kullanılmakla birlikte asıl mesele hasta deneyiminin dijital dönüşümünü sağlayabilmekte yatıyor. Sağlık sektöründeki yeni şirketlerin işe alacağı yeteneklerin artık hem sağlık hem de dijital teknoloji alanlarında yetkinliği bulunması gerekiyor. Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; sağlık hizmetlerinde çalışan talebinin %20'si adayların aşina olmadığı rollerde, ve bu rollerin doldurulması ise %38 daha fazla zaman alıyor. Bu sıkıntı, hemşireler, terapistler ve eczacılar gibi ilişkili sektörlerdeki pozisyonlar için de geçerli. Uzaktan mülakat yöntemi ise bu sektörde pandemi sonrasında da belli bir derecede norm olmaya devam edecek. 

Teklife dair yaratıcı çözümler 

Adaylar daha büyük, bilinir bir şirkete alıştıklarında, yeni kurulmuş bir şirkete geçiş yapmanın çok zor olacağı endişesine kapılabiliyor. Adayları yeni kurulan şirketler dünyasına adım atmaya ancak teklifle birlikte sunulan yaratıcı çözümler ikna edebiliyor. Yeni bir şirkette işe alınan adayın başarılı olması için hem adayın hem de şirketin esnek olması gerekiyor. Örneğin, uzaktan çalışma, adaylar tarafından tercih edilen bir çalışma yöntemi haline geliyor. Esnek çalışma çözümleri, iyi bir adayı şirkete çekmek için yaratıcı bir yol olabilir. 

 

Anahtar Uyarılar

Yeni kurulan şirketler sağlık ve yaşam bilimleri sektörünü yeniden şekillendirirken, inovasyona ve hızlı çözümlere yönelik artan taleple, kilit yeteneklerin bulunması zorlaşıyor. Özetle dikkat edilmesi gereken noktalar ise;

• Aday odaklı bu piyasada doğrudan bir yaklaşım yeterli olmayacak, bunun yerine, şirket bir insan kaynakları firmasıyla çalışıyorsa, aday, şirket ve işe alım uzmanı arasında proaktifişbirliği gerekecektir. 

• Hızlı karar alma ödüllendirilse de, sonuçta en önemli şey, role uygun olan adayı bulmaktır. Yeni şirketler, inovasyon ve teknoloji alanlarında büyük değişimlerden geçerek daha önce var olmayan, yeni hibrit rollerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu tür roller için işe alım, zorlu olsa da, sağlık ve yaşam bilimleri alanında çalışmanın geleceğinin bir işaretidir. 

• Yeni bir adayı hızlı bir şekilde işe almak önemlidir. Ama uygun adayı bulmak daha önemlidir. İşe alımda hız ve titizliği dengede tutmak, müşteri için uzun vadede kritik önem taşır.

• Potansiyel adaylar için sanal laboratuvar turları ile desteklenen dijital işe alım süreci, artık sağlık sektöründeki yeni şirketlere yönelik işe alım için çok önemli bir rol oynuyor. 

• Adaya sunulan yeni şirkette çalışma fikri veya çalışma esnekliği, adayı yeni şirketlerin belirsiz dünyasına adım atmaya ikna etmede faydalı olabilir.

 

 

 

 


Yorum Yazın