Göz oyar diyenlere inat...

Vefalı karga 5 sene sonra kendisini kurtaran kişiye döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vefalı karga 5 sene sonra kendisini kurtaran kişiye döndü
Abone ol
Tekirdağ'da bir karga, kendisini kedilerin saldırısından kurtaran eski Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Çebi’yi ziyaret etti.
Haber Videosu

Tekirdağ Süleymanpaşa'da eski Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Çebi, 5 yıl önce bir karga yavrusunu kedilerin saldırısından kurtardı.

Kanatları zarar gören kargayı tedavi ettiren Çebi, daha sonra kargaya iki ay baktı. Karga iki ay sonra bir sürüye katılarak buradan uzaklaştı.

Kendisini tedavi eden Çebi’nin evinin çatısına 5 yıl sonra geri gelen karga, ses çıkararak Çebi’nin dikkatini çekti. Çebi’nin önce kafasına sonra ise omuzuna konan karga, yavru iken ısırdığı gibi Çebi’nin kulağını ısırarak teşekkür etti.

Yaşanan bu olaya çok şaşıran Kadir Çebi, ilginç olayı şöyle anlattı:

“Kargayı 5 yıl önce daha yavruyken kedilerin ağzından aldım. Baktık, iyileştirdik. Bir, iki ay bizimle birlikte yaşadı. Alıştı, salıyordum geliyordu. Bende bahçede çok kedi var. Kedilere köpeklere karşı farklı bir sevgim var. Tabii rahatsız oldu, etrafındaki sürüye katılarak kayboldu. Sabahları köpek gezdiriyorum, iki gündür bir karga üstlerde dolaşıyor. ‘Gak, gak’ bağırıyor. Dedim ‘bu bir şey söylüyor’ diye. Bir iki yem attım, sonra tanıdım ‘bu bizim karga’ dedim. Uçtu geldi kafama kondu. Sonra omuzuma kondu. Kulağımı ısırmaya başladı. 'Tamam bu bizim karga' dedim. Çünkü baktığım o karga sürekli omuzumda kulağımı çeker, ısırırdı. Artık adına vefa mı, sevgi mi diyelim; ne dersek diyelim 5 sene sonra yeniden geldi. Bir gün böyle bizimle birlikte geçmişi yaşadı. Sevgisini gösterdi, ‘ben buradayım, yaşıyorum’ der gibi. Sonra sürüye katılıp gitti."

 


Yorum Yazın