Üniversiteler ne zaman açılacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversiteler ne zaman açılacak?
Abone ol
Öğrenciler, üniversitelerin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte 2022 - 2023 Üniversite açılış tarihi

Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak edilmeye devam ediyor. Öğrenciler, üniversitelerin açılış tarihine yönelik aratmalar yapıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022 - YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, üniversiteler ne zaman açılacak? İşte 2022 - 2023 Üniversite açılış tarihi:

Üniversite adayları, 27 Temmuz - 5 Ağustos arasında alınacak tercihlerin ardından sonuçları beklemeye başlayacak. Sonrasında boş kalan kontenjanlar için ’’Ek Yerleştirme’’ süreci başlayacak. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 22 - 26 Ağustos tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 - 24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 13 Eylül itibarıyla üniversitelerin açılacağını bildirmişti. Alınan karara göre yeni akademik takvim, bu tarihte başladı.

2022 - 2023 eğitim yılının başlama tarihi ise henüz net değil.

2021 yılında üniversiteler, 13 Eylül tarihi itibarıyla açılmıştı. 2022 - 2023 için üniversitelerin eylül ayı sonu ve ekim ayı başına doğru açılması bekleniyor.


Yorum Yazın