Ukrayna’da devlet dairelerine siber saldırı gerçekleşti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukrayna’da devlet dairelerine siber saldırı gerçekleşti!
Abone ol
Ukrayna'da gerçekleştirilen siber saldırı sonucunda birçok devlet kurumunun web sitesine ulaşılamıyor.

Geçtiğimiz dört hafta boyunca Belçika’da büyük bir siber saldırı gerçekleşti. Düzenlenen siber saldırı sonrasında, Belçika Savunma Bakanlığının e-posta sistemleri yaklaşık olarak 4 hafta boyunca çalışmadı. Yapılan son dakika haberine göre şu an itibariyle Ukrayna da bir siber saldırı ile karşı karşıya kaldı.

Ukrayna’da 7 bakanlık siber saldırı altında

Ukrayna’da gerçekleştirilen saldırı sonrasında 7 bakanlık sitesinin ve bazı kamu kurumların etkilendiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, henüz bir sonuç çıkarmak için erken olduğunu belirtti. Moskova ile ABD ve müttefikleri arasında bu hafta gerçekleştirilen güvenlik görüşmelerinden sonra gerçekleşen bu saldırı sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

Haberlere göre, şüpheli Rus bilgisayar korsanları Ukrayna Dışişleri Bakanlığının internet sitesine bir mesaj bıraktılar. Bırakılan mesajda, “Ukraynalılar! Hakkınızda tüm bilgiler herkese açık hale geldi. Kork ve daha kötüsünü bekle. Bu senin geçmişin, bugünün ve geleceğin…” yazıyor.

 İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği’ne karşı savaşan Ukrayna isyancı ordusuna ve tarihi topraklara da yayınlanan mesajda bir gönderme yapıldı. Ukrayna Dışişleri bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko, siber saldırı ile ilgili “Büyük bir siber saldırı sonucunda, dışişleri bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının web sitesi geçici olarak düştü. Uzmanlarımız BT sistemlerinin çalışmalarını geri getirmeye başladılar ve siber polis bir soruşturma açtı.” açıklamasını yaptı.


Yorum Yazın