Ukrayna Küresel Ekonomik Etki Forumu İstanbul'da devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukrayna Küresel Ekonomik Etki Forumu İstanbul'da devam ediyor
Abone ol
Ukrayna Küresel Ekonomik Etki Forumu'nda konuşan Türkiye Ukrayna İş İnsanları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, gerçekleştirilen forumun savaşın ardından yapılan en büyük etkinlik olduğunu söyledi.

Muhalif Özel / Oğuz Büber

Ukrayna ve ticaret ortakları için ekonomik sürekliliği sağlamak, Ukrayna'yı yeniden inşa etmek, yatırım ve ticaret fırsatlarını tartışmak ve bölgesel ve küresel tedarik zincirlerindeki zorlukları ele almak ve çalışmak amacıyla düzenlenen hükümetler arası forum, 21-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenleniyor.

İstanbul'da dünyanın dört bir yanından Fortune 500 şirketlerinden üst düzey iş liderlerini, siyasileri, kamu temsilcilerini bir araya getiriyor.

Etkinliğin ilk gününde Türkiye Ukrayna İş İnsanları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gennadiy Chyzhykov, Ukrayna - Avusturya Derneği Başkanı ve ICBC Yönetim Kurulu Üyesi Alfred Praus gibi isimler söz aldılar.

Savaştan sonraki en büyük etkinlik

Burak Pehlivan konuşmasına organizasyonu gerçekleştiren herkese, tüm paydaşlara teşekkür ederek başladı.

Gerçekleştirilen formun Ukrayna adına savaştan sonraki en büyük etkinlik olduğunu söyledi. Forumun sadece Türk iş insanları için değil global çapta olduğunu da ayrıca belirtelim.

Pehlivan, Türk inşaat firmalarının Ukrayna'da iki yüzü aşkın proje gerçekleştirdiğini aktardı. Bunlar arasında Boryspil Uluslarası Havalimanı, modern stadyumlar, alışveriş merkezleri olduğunu vurguladı.

Savaşın öncesinde ve sonrasındaki Türk şirketlerinde on binlerce kişinin çalıştığını belirtti.

Türkiye ve Ukrayna gerçek stratejik ortaklar

İki ülkenin gerçek stratejik ortaklar olduğunu söyleyen Pehlivan, ekonomik anlamda da birbirlerine büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Türkiye Ukrayna İş İnsanları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, konuşmasını sonlandırırken bu formun Türkiye - Ukrayna başta olmak üzere, iş dünyası ve diğer ülkeler arasında da yeni kapılar açacağını vurguladı. Bu durumun Ukrayna'nın yeniden inşasında oldukça etkili olacağını belirtti.


Yorum Yazın