Türkiye Hayal Kırıklığı, İtalya Favori

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Hayal Kırıklığı, İtalya Favori
Abone ol
Spor yazarımız François Massena Euro 2021 Futbol Şampiyonası'nı analiz etti ve şampiyonluk için favorisinin İtalya olduğunu açıkladı. Massena, Fransa ve Portekiz'in de göze hoş gelen futbol oynadığını ve İtalya'yı zorlayacaklarını kaydetti.

Spor yazarımız François Massena'nın şampiyona ile ilgili kaleme aldığı yazısı şöyle:

Herkese merhaba. 

EURO 2021’de yer alan her takım en azından bir maç yaptığına göre, hızlı bir analiz yapılabilir. Öncelikle, ne yazık ki Türkiye Milli Takımı ön elemelerde oynadığı etkileyici futbolu oynayamadı. Açılış maçında bu kadar kötü oynamaları gerçekten inanılmazdı. Hayal gücü eksikliğinden bahsetmeyi geçtim, üst üste üç pas bile yapamadılar ve hiçbir birebiri kazanamadılar. Bununla beraber bizim oyuncularımızın rakiplerimiz ile aynı fiziksel seviyede olduğunu düşünmüyorum. Bu problem acaba antrenman düzeniyle mi alakalı? Yüksek ihtimal. 

Benim kendi ülkem Fransa’nın antrenmanlarda fiziksel kondisyonları üstüne ne kadar çok çalıştığını görebiliyorum. Dünkü ikinci maçta Türkiye çok daha iyiydi fakat sonuç yine aynı oldu. Bu mağlubiyetle beraber Şenol Güneş ve ekibinin gruptan çıkması mucizelere kaldı. 

Buna karşılık, benim için en güzel futbolu İtalya oynuyor. Yeni jenerasyondan gelen çok iyi oyuncuları var ve tecrübeli defans oyuncularından yardım alıyorlar. Oynayışlarını izlemek çok keyifli ve eski İtalya’nın defans üstüne kurulmuş takımlarından çok daha farklı. 

İtalya’dan sonra Fransa da şampiyonluk için favorilerden biri olduğunu gösterdi. Pogba ve Varane Almanya karşısında çok iyi oynadı. Benim için en kaliteli futbol oynayan üçüncü takım Portekiz. Fakat, Macaristan’a karşı performansları bunun iyi bir göstergesi değildi. Grup elemeleri bittikten sonra her takımın güçleri ve zayıflıkları hakkında daha iyi bir fikir sahibi olacağız ama İtalya, Fransa ve Portekiz yenilmesi zor gözüküyor.

Bunların yanında benim için EURO 2021’in en iyi kısmı tribündeki seyircileri bağırırken, dans ederken ve içerken görmek. 16 ay boyunca boş duran stadyumlardan sonra bunu görmek çok mutluluk verici. 

EURO 2021’de eğlenceli ve güzel maçlar oynanmaya devam edecek. İletişimde kalın ve her maçtan zevk alın. Görüşmek üzere.

Yazının İngilizce orijinalini okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz...


Yorum Yazın