“Giderlerse gitsin diyenler bu ölümden sorumludur”

TTB’den iki günlük grev kararı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TTB’den iki günlük grev kararı!
Abone ol
Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından iki günlük grev kararı alan TTB, "Giderlerse gitsin diyenler bu ölümden sorumludur" dedi.

Sağlık emek ve meslek örgütleri tarafından sağlıkta şiddete son verilmesi için yapılan eylem gününde Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölümü’nde görev yapan Uzman Doktor Ekrem Karakaya, bir hasta tarafından silahlı saldırı sonucunda öldürüldü.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yaptığı basın açıklamasında yaşanan cinayet karşısında  7 ve 8 Temmuz’da iş bırakacaklarını söyledi. Yaşanan şiddet sarmalının gelişmesi karşısında yarın sağlık kurumları ve sağlık müdürlükleri önünde eylemde bulunacaklarını açıklayan TTB, bütün sağlık çalışanlarına dayanışma çağrısında bulundu.

TTB ikinci Başkanı Ali İhsan Ökten tarafından okunan basın açıklamasında, iktidarın uyguladığı sağlık politikalarının hekimlere ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak döndüğü belirtildi.

“Giderlerse gitsin” diyenlerin bu ölümden sorumlu olduğuna dikkat çeken TTB, sorumlulardan hesap soracaklarını belirtti.


Yorum Yazın