Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüşeceğini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüşeceğini açıkladı
Abone ol
Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakın zamanda bir görüşme planladığını açıkladı.

Haber Global ekranlarında yayımlanan Siyaset Özel programına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakın zamanda bir görüşme planladığını açıkladı.

Karamollaoğlu gerçekleştirmeyi planladığı görüşmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bütün muhalif partilerle mutlaka tekrar tekrar görüşeceğim. Bir görüşme ile tüm meseleler konuşulmuyor. Ortaya somut öneriler çıkacak, tabii.

Abdullah Gül ile de telefonda bir iki kez görüştük. 10 gün içerisinde tekrardan konuşacağız. Türkiye'nin gidişatı hakkında görüşlerini de alacağız. Şu anda ortak bir deklarasyondan haberim yok. Şu anda bugünkü sistemin değişip parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor."

Kılıçdaroğlu CHP'de bir devrim yapıyor 

 Temel Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinde önemli değişikliklere imza attığını işaret ederek "Kılıçdaroğlu CHP'de bir devrim yapıyor" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu'nun konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde oldu:

"Merve Kavakçı Hanım milletvekili seçilmiş, Bülent Ecevit ve beraberindekiler çıktı, "Burası devlete karşı çıkma yeri değildir" dedi. Yemin ettirmediler. Kılıçdaroğlu da çıktı dedi ki, "Şimdi ki CHP, bu CHP değildir" dedi. Bu çok önemlidir. Bu toplumla barışma yönünde atılan adımlardır.

Şunu baştan kabul edelim. Helalleşme her derde deva değil. Ama iyi bir adımdır. Ben bir hata yaptım, hatadan dönüyorum demektir. Her derde deva olmaz. Her yerde de ben helalleşmek denildiği zaman karşındaki insan illa buna olumlu cevap verecek değildir. Bu fiili suçları, mahkemeye intikal etmiş sorunları ortadan kaldırmaz. Ama çok büyük bir adım olur. CHP Genel Başkanı olarak böyle bir ifade kullanılmasını ben önemsiyorum. Geçmişte TBMM'de sayın Ecevit'in "Burası devlete baş kaldırma yeri değildir" diyerek bir milletvekilinin yemin etmesine engel olması tam olarak bir hak ihlalidir. Artık her noktada başörtülü insanlar var. Başörtülü de var, başörtüsüzü de var. Ben bu adımı olumlu atılmış bir adım ve iyi niyet tezahürü olarak görüyorum. Helalleşme her şeyi de çözer demiyorum.

Kılıçdaroğlu CHP'de bir devrim yapıyor. Bu kolay değil. Elbette ki grubunun içinde farklı görüşlerde olanlar olacaktır. Genel gidişata baktığımız zaman biz gördüğümüz kadarıyla ya güveniriz ya da güvenmeyiz. Biz söz gelimi bir Kudüs mitingi yaptık. Kılıçdaroğlu geldi, konuştu. Arkadaşlarımız dediler ki onun yaptığı konuşmayı siz yapmalıydınız dedi. Bunu yok mu sayacağız? Partisinde başörtülü bir üyenin bulunmasını istemeyenler oldu. Bunu yok mu sayacağız. CHP lideri partisini sağ tarafla barıştırmak istiyor. Bence bu adımlar bir iki tane olsa dini alet etmek olabilir ama tamamına baktığımız zaman Kılıçdaroğlu'nun toplumun tamamını kucaklamaya yönelik adımlar attığını düşünüyoruz."


Yorum Yazın