Tavuklu Mantar Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tavuklu Mantar Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan Günün Tarifi

1 adet kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 
2 su bardağı mantar (haşlanmış ve doğranmış) 
4 adet olgun domates (soyulup doğranmış) 
2 adet sivri biber (ince kıyılmış) 
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 
1 tatlı kaşığı tuz 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
2 su bardağı kaynar su


Yapılışı
Yağı tencereye koyup soğanı ilave ederek soteleyin. Pembeleşince tavuk etini de katıp kavurun. Mantarı, biberi, salçayı ekleyip karıştırın. Domatesi, tuzu ve suyu ilave ederek 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


Yorum Yazın