Sporun öne çıkan başlıkları...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sporun öne çıkan başlıkları...
Abone ol
Sizin için Spora dair öne çıkan haberlerin bir derlemesini oluşturduk

Günün öne çıkan Spor haberleri:

KİCKER DERGİSİ: "9 ŞİDDETİNDE DRAMA"

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu maçında konuk olduğu Letonya'yı uzatma bölümünde penaltıdan attığı golle 2-1 mağlup etmesi, Alman basınında geniş yankı buldu.

Kicker dergisi, "9 şiddetinde bir drama. Burak Yılmaz, Kuntz'un ilk kez sevinmesine izin verdi" başlığını kullanırken, "Son derece dramatik bir maçta Türkiye, teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde ilk kez kazandı ve böylece Dünya Kupası'na katılma şansını korudu" ifadelerine yer verildi. Der Spiegel, Kuntz'un, uzatma süresinin dokuzuncu dakikasını ndaki galibiyet golünden sonra gözyaşlarına hakim olamadığını yazdı. Spiegel'in haberinde, grupta 15 puanı bulunan Türkiye'nin Dünya Kupası bileti için, Kasım ayında Cebelitarık ve Karadağ'a karşı galip gelmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Bild gazetesi,ol "Türkiye çılgınlığı. Son dakika penaltısı Kuntz'u kurtardı" başlığını kullandı. Gazetenin haberinde, Türkiye'nin Letonya'ya karşı Dünya Kupası elemelerinde inanılmaz bir son dakika golüyle elde ettiği zaferi kutladığı, uzatma dakikalarındaki penaltıyla kazanılan maç sayesinde Dünya Kupası şansının devam ettiği aktarıldı. Frankfurter Allgemeine gazetesi, "Kuntz ve Türkiye'den 99. dakikada dramatik galibiyet" başlığını kullanıp, ay-yıldızlıların kalan iki maçını kazanmak zorunda olduğunu belirtti.

Elimizde Olmadan, İşimiz Çok Zor!

Letonya'yı maçın uzatma dakikalarında penaltıdan attığı golle 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası finallerine katılma umudunu son maçlara taşıdı. Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Hollanda'ya yenilmesinin ardından konuk ettiği Norveç ile berabere kalarak gruptan lider çıkma olasılığını azaltan Türkiye'nin, Letonya deplasmanda kritik bir galibiyete imza atmasına rağmen Dünya Kupası finallerine katılabilmesi için önünde zorlu bir yol bulunuyor. Son iki haftasına girilen elemelerde G Grubu'nda 15 puanla 3. sırada yer alan A Milli Takım, finallere kalabilmek için 17 puanla ikinci Norveç ve 19 puanla lider Hollanda'nın sonraki maçlarda alacağı sonuçları bekleyecek. Türkiye, son iki maçında sırasıyla evinde Cebelitarık ve deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak. Grup liderliği için büyük avantajı bulunan Hollanda, 9. haftada deplasmanda Karadağ'la, Norveç ise evinde Letonya'yla maça çıkacak. Grubun 10. ve son haftasında ise Hollanda, Norveç'i konuk edecek.

TRABZONSPOR'A HAMSİK ŞOKU

2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Slovakya’nın Hırvatistan ile oynadığı maçta kullandığı köşe vuruşunun ardından ayağından yaşadığı sakatlık sonrası 41’inci dakikada oyundan çıkmak zorunda kalan Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Marek Hamsik’in durumu, çekilecek olan MR’ın ardından netlik kazanacak.

2-2 biten Hırvatistan karşılaşmasında 41 dakikada 1 asistlik performans sergileyen Slovak yıldızın, perşembe günü çekilecek MR’ın ardından Süper Lig’in 9’uncu haftasındaki Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyip giyemeyeceği netlik kazanacak. Trabzonspor’un bu sezon ligde oynadığı 8 maçın tamamında forma giyen 34 yaşındaki oyuncu, 1 gol ve 2 asist ile de takımına katkı sağladı.

KARTAL SAKATLIKLARDAN NEFES ALDI 

Süper Lig’e verilen ara sakatlık kabusu yaşayan Beşiktaş'a ilaç gibi geldi. Süper Lig'in 3. haftasında 11 Eylül'de Yeni Malatyaspor karşısına çıkan Beşiktaş, o karşılaşmada 20. dakikada Vida'nın sakatlanmasıyla benzeri görülmemiş bir süreç yaşamıştı. Aynı maçta 68'de Kevin N'Koudou da sakatlanıp kenara gelirken Alex Teixeira da mücadelenin ardından sakatlar kervanına katılmıştı. 1 aylık süreçte birçok yıldızından faydalanamayan Beşiktaş'ta eksikler Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax maçında zirve yaparken 11 futbolcu İstanbul'da kalmıştı. Beşiktaş'ta Atiba, Ghezzal, Montero, Welinton ve Larin dünkü idmanda takımla çalışırken Miralem Pjanic de düz koşulara başladı. Kartal'da Kevin N'Koudou ile Mehmet Topal'ın ise tedavileri devam ediyor.

Beşiktaş'ta sakatlığını atlatan Pjanic, zorlu fikstür düşünülerek Başakşehir maçında hazır olsa da yedek soyunabilir. Yıldız oyuncunun tam olarak hazır hale gelmesini isteyen teknik heyet, Başakşehir mücadelesinden 4 gün sonra salı günü oynanacak olan Şampiyonlar Ligi'ndeki Sporting maçını düşünerek Pjanic'i riske etmeyebilir. Öte yandan tedavisi devam eden Kevin N'Koudou'nun da 25 Ekim'deki Galatasaray derbisine kadar hazır hale gelmesi bekleniyor. Mehmet Topal'ın ise tedavisi devam edecek.

TISSERAND TAKIMLA ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR!

Süper Lig'in 9. haftasında Pazar günü Trabzonspor'a konuk olacak Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda milli takımlarda bulunan oyuncular yer almadı. Isınma, çabukluk ve pas çalışmalarıyla başlayan idman, dar alanda gerçekleştirilen çift kale maç sonrası taktiksel hazırlıklarla tamamlandı.

Antrenmanlarını bir süredir bireysel sürdüren Marcel Tisserand, kademeli olarak takımla çalışmalara başladı. Fenerbahçe, bugün yapacağı idmanla hazırlıklarına devam edecek.

VALENCİA'DA YORGUNLUK ENDİŞESİ

Fenerbahçe'de, Enner Valencia’nın milli takımdan dönüşü endişe yaratıyor. Avrupa'da 3 gol atan, ligde de 2 gol, 2 asistle oynayıp bu sezon fark yaratan 31 yaşındaki, 3 Ekim'deki Kasımpaşa maçının ardından Ekvador Milli Takım kampına katılmıştı. Cuma günü Bolivya'ya karşı forma giyen Valencia, ardından milli takımla Venezuela'ya uçtu ve cumartesiyi pazara bağlayan gece oynanan Venezuela maçında sahada yer aldı.

Fenerbahçeli golcü, ardından tekrar Ekvador'a döndü ve 15 Ekim Cuma günkü milli maç için Kolombiya'ya gidecek. Ekvador'a döndükten sonra da yaklaşık 15 saatlik uçuşla İstanbul'a gelecek olan Valencia, milli takım arasında yaklaşık 40 saatlik uçuş gerçekleştirmiş olacak. Ekvadorlu futbolcu, Trabzon'a uçacak kafileye aynı gün yetişecek. 31 yaşındaki futbolcuya son durumu sorulacak ve Valencia kendini iyi hissetmesi halinde Trabzonspor'a karşı görev yapacak.

RONALDO'DAN "ZUJUGP" ÇAĞRISI, ORTAK OLDU!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Valencia'nın sahibi iş insanı Peter Lim ile yeni bir projeye imza attı. Ülkesinin en zengin iş insanları arasında gösterilen Singapurlu Lim ile Ronaldo, futbol, teknoloji ve iletişimi birleştirmeyi amaçlayan "ZujuGP" adlı yeni sosyal medya girişiminin ortakları arasında yer alacaklarını duyurdu.

68 yaşındaki Lim'in sahibi olduğu Mint Medya, 2015'ten bu yana 36 yaşındaki Portekizli yıldızın imaj haklarını da elinde tutuyor. Ronaldo ise sosyal medya hesaplarından attığı mesajlarda, "ZujuGP'ye üye olun ve bu yolculukta bize katılın." çağrısında bulundu.

FURKAN MAÇTA EN SKORER OLDU

NBA 2021-2022 sezonu öncesindeki hazırlık maçlarına, 7 karşılaşmayla devam edildi. Philadelphia 76ers, seyircisi önünde çıktığı Brooklyn Nets mücadelesini 115-104 kazandı. 76ers'ta 27 sayı, 4 asist, 3 ribauntla oynayan Furkan Korkmaz, sahanın en skoreri oldu. Isaiah Joe 20 sayı, Andre Drummond da 16 sayı, 6 ribaunt, 6 asistlik katkıda bulundu.

Nets'te Kevin Durant 23 sayı, 7 ribaunt, James Harden 21 sayı ve Jevon Carter 16 sayıyla mücadele etti. Ligdeki milli basketbolculardan Alperen Şengün, takımı Houston Rockets'ın 107-92 mağlup ayrıldığı Toronto Raptors deplasmanında 10 sayı, 5 ribaunt üretti. Miami Heat'te oynayan Ömer Faruk Yurtseven ise sahalarında Charlotte Hornets'ı 104-103 yendikleri maçı 8 sayı, 8 ribauntla tamamladı.


Yorum Yazın