Sosyal konut projesi nedir, ne zaman başlayacak, şartları neler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal konut projesi nedir, ne zaman başlayacak, şartları neler?
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ’’Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” açıklamasının ardından Sosyal konut projesi merak ediliyor. Bu bağlamda, Sosyal konut projesi nedir, ne zaman başlayacak, şartları neler?

Sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra araştırılmaya başlandı. Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ”Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” dedi. Peki, sosyal konut projesi nedir? İşte, sosyal konut projesi hakkında detaylar:

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, vatandaşa enerji kaynaklarında tasarruf yapılmasını söyleyerek, ”Vatandaşlarımdan, dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarını, basit tedbirle daha verimli kullanmak suretiyle, hem aile bütçelerine hem milli bütçeye katkı sağlamalarını istiyorum”  dedi. ”Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” diyen Erdoğan, ”Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız” ifadesini kullandı.

Sosyal konut projesi nedir?

Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak adlandırdığı sosyal konut projesini ’’Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız’’ diyerek açıkladı. 

Konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemi kullanılacağını dile getiren Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile emeklilere özel kontenjan ayıracaklarını açıkladı.

Ayrıca, ilk defa evlenen gençlerin projede kota sahibi olacağını duyurdu.

Erdoğan açıklamasının devamında ’’Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız. KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanını 18-25 yaş aralığından 18-30 yaşına çıkardık’’ dedi.

Sosyal konut projesi şartları neler?

Artan konut fiyatları ve krediler nedeniyle konut sahibi olamayan dar gelirlilerin durumu da bugünkü kabinede ele alınacak başlıklar arasında yer alacak.

’’Vatandaşa 20 yıl vadeyle satılacak’’

Türkiye gazetesinden Fırat Aydoğmuş’un haberine göre; TOKİ’nin proje kapsamında 81 ilde en az 150 bin konut inşa etmesi bekleniyor. Hâlihazırda ev sahibi olmayan, herhangi bir mal veya mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle ev sahibi olacak.

Kuraya katıldıktan sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar, 15 yıla varan vade seçenekleriyle ev taksiti ödeyecek. Bu arada, şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjan açılacak.

Evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise evin fiyatının yüzde 10’u civarında olacak. 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanması beklenen dairelerin fiyatları ise henüz netleşmedi.


Yorum Yazın