Ümit Özdağ'dan Nagehan Alçı'ya sert tepki:

"Sizi son 10 senede toplumsal gerilimin mimarlarından birisi olarak görüyorum"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Sizi son 10 senede toplumsal gerilimin mimarlarından birisi olarak görüyorum"
Abone ol
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Habertürk TV'de soruları yanıtladı. Özdağ, Nagehan Alçı'nın parlamenter sistem sorusu üzerine çok sert bir cevap verdi.
Haber Videosu

Habertürk TV'de Muharrem Sarıkaya, Nagehan Alçı ve Şaban Sevinç'in sorularını yanıtlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, görüşlerini açıkladı.

Zafer Partisi Lideri Özdağ, Nagehan Alçı'nın, "Sizin  sistem değişikliği ile ilgili öngörünüz nedir?" sorusuna cevaben, Alçı'nın son 10 yılda toplumsal gerilimin mimarlarından biri olduğunu öne sürdü. Özdağ'ın bu iddiası sonrası ikili arasında tartışma yaşandı.


Ümit Özdağ ve Nagehan Alçı arasındaki diyalog şöyle :

"Alçı: Türkiye'de mevcut kutuplaşması, gerilimi giderek artırabilir. Siyasi suikastı kastetmiyorum, böyle bir şey ön görmüyorum. Toplumsal gerilim çok artarsa seçim atmosferinde karşılıklı çatışmalar yaşanabilir. O yüzden muhalefet parlamenter sisteme geçmek istiyorsa bir şekilde iktidarı ikna etmeli demiştim. Siz de parti programınızda çok güçlü bir şekilde parlamenter sisteme geçişi yazdınız. Dolayısıyla sizin sistem değişikliği ile ilgili öngörünüz nedir?

Özdağ: Nagehan hanım, doğrusu sizin bu tespiti yapmanızı değerli buluyorum. Türkiye'nin toplumsal gerilimin zirvesini yaşadığını ifade etmeniz önemli. Çünkü ben sizi son 10 senede Türkiye'nin toplumsal gerilimin mimarlarından birisi olarak görüyorum. Ve bu 10 sene içerisinde Erdoğan'ın Türkiye'de toplumu germe düşmanlaştırma, yabancılaştırma ve kavgaya hazırlama politikalarının öncü isimlerden birisi oldunuz ama şimdi galiba tehlikeli bir oyun oynadığını siz de gördünüz ki artık parlamenter demokrasiye dönelim diyorsunuz...Siz Türk milletine ağır hakaretler ettiniz."


Yorum Yazın