Ankara'da neler konuşuluyor?

Siyasetin öne çıkan başlıkları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siyasetin öne çıkan başlıkları
Abone ol
11 Eylül tarihinde Ankara'da neler konuşuldu. Siyasi parti liderleri, bakanlar ve STK temsilcilerinin gündeminde neler var? Siyaset ve Türkiye gündemine dair önemli başlıkları sizin için derledik.
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "13 Eylül Salı günü itibarıyla çok daha büyük bir adım atarak cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz."
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Şöyle bir algı da yaratmaya çalışıyorlar; ‘efendim, bunlar asla gitmez’. Gider efendim. Ben Türkiye’nin insanlarının ferasetine, bilgisine, birikimine, inancına güveniyorum. İnşallah hep beraber bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz ve huzur içinde yaşayacağız.”
  • Kılıçdaroğlu: “Ben 68 kuşağındanım. Benim zamanımda sağcılar ve solcular birbirlerini öldürürlerdi. Darbe oldu, bunların hepsi hapse girdi. Hapiste birbirlerini tanıdılar ve konuştular. ‘Ya bunlar da bizim gibi vatansevermiş, onlar da dediler, bunlar da bizim gibi vatansevermiş. Biz neyin kavgasını yapmışız’. Şimdi kavganın değil birlik olmanın, beraber olmanın zamanı, kucaklaşma zamanı.”
  • Kılıçdaroğlu: “Miçotakis ile Erdoğan’ın ortak bir noktası var. İkisinin de oyları düşüyor. Haliyle iki popülist savaş kartına oynuyor."
  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bursa mitinginde konuştu.
  • Bahçeli: "Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayını 6+1 formatlı masa değil, dış güçler belirleyecektir. Biden'dan onay almadan 'adayımız budur' diyemezler."
  • Bahçeli: "HDP'ye bakanlık vermek, teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara yerleşmesi demektir. PKK'nın devlete tutunması, ihanetin ve melanetin konuşlanması demektir."
  • Bahçeli: "Son 4 yılda parlamenter sistem olsaydı yıkılan hükümetler, erken seçimler, istikrarsızlık ve huzursuzluk öne çıkar, maalesef kaybolan yıllara yenileri ilave edilirdi. Sözümüz sözdür, kararımızın da sonuna kadar arkasındayız. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Erdoğan’dır.”
  • Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: "Süleyman Soylu biraz önce telefonda benim sana iftira attırma mesajı atmam üzerine senin başlattığın bir küfürleşme yaşadık Karşıma çıkacağını söyledin. Hadi bakalım. Yeri ve zamanı sen belirle. En son ben belirlediğim zaman kaçmıştın. Hadi görelim yüreğini korkak iftiracı."
  • Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır: “Millet İttifakı'nın ne dediği anlaşılmıyor. Cumhur İttifakı da yorgun ve bitkin. Millet ittifakının da şu ana kadar ortaya koyduğu bir umut yok.”
  • AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “Şimdi İzmir'in kurtuluşunu kutlarken ne beklersiniz. Bir Türkiye Cumhuriyeti belediye başkanının, bir büyükşehir belediye başkanının şu duyguyla hareket etmesini beklersiniz. Mavi Vatan'ın mücadelesini veren bir Türkiye var, Doğu Akdeniz'de haklarını koruyan bir Türkiye var, diğer taraftan NATO'nun angajman kurallarını ihlal eden, düşmanca hareket içerisinde olan bir Yunanistan var, taciz ateşi açan bir Yunanistan var. Orada bir belediye başkanının, Kurtuluş Savaşı'nda bu mücadelenin önderliğini yapmış Mustafa Kemal Atatürk ile ve Atatürk'ün nutkunu okumakla övünen bir belediye başkanının kükremesini beklersiniz değil mi? Yunan'a karşı 'haddini bil' demesini beklersiniz değil mi? Ama ne oldu? Yunan'a 'haddini bil' demesini beklediğiniz belediye başkanı kalktı, ecdadımıza dil uzattı.”
  • CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Gün geçmiyor ki Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetinin yeni bir fiyaskosuyla karşılaşmayalım. 20 günde Tarım Kredi'nin fiyatları diğer marketleri de geçti.”
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Hem İstanbul hem bu havza, ‘Kanal İstanbul’ denen ucube mantıkla, projeyle karşı karşıya. Ama umut ediyoruz ki onu da zaten bertaraf edeceğiz. Buradan da oluşacak havza, çevresi, deltası, arka planı, antik kenti ve diğer noktalarıyla yeni bir Küçükçekmece Gölü vizyonu ve geleceği tasarrufuyla bir süreç tarifleyeceğiz.”
  • TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre Ağustos'ta eğitim harcama grubunda enflasyon yıllık bazda yüzde 34,4 arttı. Eğitim Sen'in araştırmasına göre de veliler, 2.840 TL ilkokula, 3.180 TL ortaokula, 3.270 TL liseye başlayacak bir öğrencinin zorunlu ihtiyaçları için ödemek durumunda kalıyor.

Gündemin diğer başlıkları

 

  • Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis: “(Erdoğan’a) Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine, Yunanistan’da dayılıklara geçit yok diyorum. Türkiye ile Yunanistan arasında çatışma olacağını sanmıyorum. Ben iletişim kanallarını kapatmadım, Sayın Erdoğan ile görüşmeye her zaman açığım.”
  • Avrupa Birliği Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor: “Türkiye halkı neden vize serbestisi olmadığını hükûmete sormalı; karşılanması gereken sadece 6 kıstas kalmıştı! AB’nin Türk vatandaşlarına sıkıntı çıkarmak için ortak bir anlaşmaya vardığını düşünmek hayal ürünüdür.”
  • Amor: “Bence Yunanistan hükümeti son aylarda çok sabırlı davrandı. Biz AB olarak tabii ki Yunanistan’ın duruşunu destekliyoruz. (...) Beklediğimiz şey, seçimi kim kazanırsa kazansın, hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında rota değişikliğine gidilmesi. Sayfayı çevirmenin, Gezi Parkı ve diğer olaylardan önce bildiğimiz Türkiye’ye dönmenin zamanı geldi.”
  • İsveç'te yapılan genel seçimlerde, sandık çıkış anketlerine göre Başbakan Mangdalena Andersson liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti birinci çıktı.

 


Yorum Yazın