"Semazen" temalı dans tepkilerine İzmir Belediyesi'nden açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Semazen" temalı dans tepkilerine İzmir Belediyesi'nden açıklama
Abone ol
İzmir'de Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirve'si için düzenlenen yemekte, bir dansçının ney ve oyun havası eşliğinde yarı çıplak şekilde dans etmesi "Çıplak Semazen" yorumlarına neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz gülerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi” gerçekleşti. Etkinlik kapsamında da 10 Eylül'de bir gala yemeği düzenlendi.

Gala yemeğinde dünyaca ünlü sufi dansçı Ziya Azazi sahne aldı.

Ney ve oyun havası eşliğinde yarı çıplak şekilde dans eden Azazi için "Çıplak Semazen" yorumları yapıldı.

Yapılan bu etkinliğe sosyal medyada tepki yağdı. AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Öznur Küçüker Sirene, bu dansa tepki gösterenlerin en başında geldi.

Ayasofya baş imamlığı görevinden alınan Mehmet Boynukalın da tepki gösterenler arasındaydı. Boynukalın, "Çıplak semazen"miş...Altı kaval üstü şişhane...Ne bu rezalet Allah aşkına..." ifadelerini kullandı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden tepkilere cevap geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Açıklamamız “çıplak semazen” başlığıyla paylaşımlar yaparak dini hassasiyetler üzerinden algı yaratmaya çalışan zihniyete yönelik değildir. Onların tüm çağdaş değerlere düşman olduklarının bilincindeyiz." denildi.

İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama:


Yorum Yazın